دکتر شبنم آقابابایی: پلیمرهای خودترمیمشونده افقی تازه در بازسازی بافتها و پوشش زخم در حوزه پزشکی ایجاد کردهاند
در ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی، مشخص شد، این پیشرفت علمی، زمینهساز بهبود چشمگیر در مراقبتهای درمانی و تسهیل روند بهبودی بیماران با شرایط خاص خواهد بود.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان " تحولی نوین در پزشکی با زیستپلیمرهای پانسمان زخم خودترمیمشونده " درمانهای مرتبط با مواد زیستی در آسیب نخاعی ۱۸ دی ۱۴۰۳ به ارائه دکتر شبنم آقابابایی دستیار تخصصی این گروه اختصاص یافت.
چکیده ژورنال کلاب دکترآقابابایی به شرح زیر است:
پلیمرهای خودترمیمشونده (self-healing polymers) که تاکنون کاربردهای گستردهای در صنایع ساختمانی و صنعتی داشتهاند، اکنون گام بلندی به سمت حوزه پزشکی و درمان برداشتهاند. پلیمرهای نوآورانه با مقاومت بالا در برابر کشش و قابلیت خودترمیمی پس از آسیب، چشماندازی جدید برای بازسازی بافتها و پوشش زخم فراهم کردهاند.
یکی از ویژگیهای کلیدی این پلیمرها، بهرهگیری از باندهای کووالانسی مانند ایمیدی و هیدرازونی و باندهای غیرکووالانسی مانند هیدروژنی و یونی است که آنها را برای استفاده در نواحی پرتنش بدن مانند پوست، ماهیچه و اعصاب بسیار مناسب میکند.
در حوزه پزشکی، استفاده از زیستپلیمرهای زیستسازگار (biocompatible) و زیستتخریبپذیر (biodegradable) اولویت دارد.
موادی همچون سلولز، ژلاتین، کایتوزان و آلژینات، بهعنوان گزینههای ایدهآل برای تولید این پانسمانهای پیشرفته شناخته شدهاند.
این فناوری همچنین نویددهنده تحولی بزرگ در طراحی سنسورهای الکترونیکی پوست و درمان زخمهای پیچیده است و میتواند نقش مهمی در پیشرفت روشهای بازسازی بافت و ترمیم در آینده ایفا کند.
ارسال نظر