دومین همایش فارماکوگنوزی ایران؛ گردهمایی بزرگ اساتید، دستیاران، محققان، صنعتگران و مدیران اجرایی کشور
دومین همایش فارماکوگنوزی ایران همراه با نشست کشوری دستیاران فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی با محوریت بررسی تازهترین دستاوردهای علمی در حوزه گیاهان دارویی، داروهای طبیعی و سنتی، از ۲۲ تا ۲۴ آبان ١٤٠٣ در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این رویداد سهروزه با حضور گسترده محققان، صاحبان صنایع دارویی و مدیران اجرایی و اساتید برجسته کشور همراه بود و به یکی از مهمترین گردهماییهای علمی سال تبدیل شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، این همایش با حضور چهرههای شاخصی از جمله حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلابفرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر احمدیان رئیس مرکز تحول و پیشرفت ریاستجمهوری، دکتر غلامرضا اصغری عضو ستاد تدبیر و نماینده وزارت بهداشت، دکتر آیتی معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محسن امینی رئیس دانشکده داروسازی، دکتر مهدی پیر صالحی نایبرئیس هیئتمدیره سندیکای صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر دامون رزمجویی، رئیس ستاد توسعه داروهای و طب سنتی، دکتر علیرضا رستمی سرپرست اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، دکتر مهناز خانوی مدیرگروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی و رئیس انجمن فارماکوگنوزی ایران، دکتر مهدی وزیریان عضو هیئت علمی گروه فارماکوگنوزی و دبیر اجرایی همایش فارماکوگنوزی ایران، اعضای هیئتعلمی دانشکده داروسازی، دستیاران تخصصی رشته فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
تلاش برای مرزبندی علم و شبه علم در حوزه داروهای طبیعی
دکتر مهناز خانوی مدیرگروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی و رئیس انجمن فارماکوگنوزی ایران در افتتاحیه این گردهمایی با اشاره به این که تلاش در زمینه گسترش علم در حیطه داروهای طبیعی چشمگیر و روبهرشد است؛ گفت: یکی از چالشها در حوزه داروهای طبیعی و سنتی تداخل علم و شبه علم است و رسالت همایشهایی ازایندست، مرزبندی و بهتصویرکشیدن این تفاوتها است و این مهم برعهده دانشگاهها و انجمنهای علمی و تخصصی است.
دکتر خانوی با بیان این که ورود تکنولوژیهایی مانند طراحی و تولید فرآوردههای طبیعی نانو، لیپوزومها، محصولات آهسته رهش و تولید اسانسها و عصارههایی که دارای اثرات آهسته رهش هستند به حیطه داروهای طبیعی، این توانمندی را ایجاد میکنند تا این فراوردهها مسیر موفق و درخشانی در حیطه صادرات ایجاد کنند.
رئیس انجمن فارماکوگنوزی ایران افزود: فرآوردههای بهروز در حیطه داروهای طبیعی و سنتی، نتیجه ارتباط موفق صنایع دانشبنیان و تحقیقات و دانش فنی روز دنیا در دانشگاههای نسل سوم است.
فناوری داروهای طبیعی امروزه در فضای علمی حرفهای زیادی برای ارائه دارد و ما امیدواریم اینچنین گردهماییهایی، بتواند با ارائه شناخت بیشتر ظرفیتهای این حوزه، فرصتهای ارزشمندی برای رشد توانمندسازی واقعی در کشور ایجاد کند.
نمایشگاه جانبی؛ جلوهگاه توانمندیهای صنایع دارویی
در حاشیه این همایش، نمایشگاهی با حضور شرکتهای دارویی و دانشبنیان برگزار و در آن به ارائه جدیدترین محصولات و دستاوردهای داروهای طبیعی پرداخته شد.
دکتر خانوی درباره این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه نشاندهنده ارتباط موفق دانشگاهها با صنایع دارویی است و برای محصولات ارائه شده در این نمایشگاه قابلیت حضور در بازارهای جهانی را دارند و میتوانند نقش کلیدی در توسعه اقتصادی دنیا ایفا کنند.
وی افزود: هرچند این صنایع هنوز در ایران نوپا هستند، اما ظرفیت بالایی برای رشد و رقابت در سطح بینالمللی دارند و نیازمند حمایت جدی از سوی صنایع بزرگ و نهادهای اجرایی هستند.
گامی مهم در تلفیق داروسازی مدرن و سنتی با نگاهی به چالشها و آینده این حوزه
در ادامه دکتر مهدی وزیریان عضو هیئتعلمی گروه فارماکوگنوزی و دبیر همایش، محورهای این رویداد علمی را آشنایی بیشتر با رشته فارماکوگنوزی و ظرفیتهای آن بهعنوان یکی از شاخههای تخصصی داروسازی، گردهمایی اساتید، دانشجویان و فعالان صنعتی، ایجاد همافزایی و تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت خواند.
دبیر همایش فارماکوگنوزی ایران یکی دیگر از نکات کلیدی این گردهمایی را، استفاده از ظرفیت اساتید و پژوهشگران بهعنوان قطب تلاشگر در تلفیق داروسازی مدرن و سنتی برای دستیابی به داروهای مؤثر و پیشرفته دانست و گفت: این رویداد علمی، بهعنوان بستری برای هماندیشی اساتید برجسته این حوزه از سراسر کشور، بر اهمیت نوآوری در تولیدداروهای طبیعی مؤثر تأکید دارد.
قدردانی از پیشکسوتان حوزه گیاهان دارویی
در مراسم اختتامیه این همایش، از چهار استاد برجسته حوزه فارماکوگنوزی، دکتر نرگس یاسا، دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، دکتر عباس دلآذر، و دکتر غلامرضا اصغری، با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر شد.
این رویداد که با همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی و طب سنتی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن فارماکوگنوزی ایران برگزار شد، فرصتی ارزشمند برای همافزایی علمی و عملیاتی در این حوزه مهم و استراتژیک کشور بود.
ارسال نظر