سرخط خبرها

تامز برند: بررسی نشریات پزشکی معاصر ایران بخش سوم

دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در بررسی نشریات پزشکی معاصر ایران گفت: از زمان آغاز دارالفنون به بعد یکی از جریاناتی که در کشور شکل گرفت؛ جریانات تألیف، ترجمه و تدوین کتاب بود و هم‌زمان تألیف نشریات مختلف نیز به فواصل مختلف ماهانه یا دوماهنامه یا چند هفته یک‌بار با موضوعات سلامت‌محور و پزشکی منتشر می‌شد. «نامه دانشکده‌ پزشکی» از مهم‌ترین نشریات دانشگاه تهران و اکنون مهم‌ترین نشریه دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می‌شود و اولین نشریه دانشگاهی ایران به شمار می‌رود در شماره‌های اول آن گزارشی از پیوندهای قرنیه پروفسور شمس که گام درست و مؤثری برای پیشبرد علم پزشکی بوده، منتشر شده است و عباس ادهم، حبیب عدل، علی‌اکبر فلاتی، سعید مالک و دکتر قاسم غنی هیئت تحریریه این نشریه بوده‌اند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، نشریه «دواسازی عصر حاضر» اولین نشریه داروسازی تاریخ ایران است که در سال ۱۳۱۴ توسط دکتر محمود نجم‌آبادی منتشر ‌شد؛ شرکت سهامی گل با مدیریت دکتر مهدی نامدار حمایت مالی این نشریه را به عهده داشت. در این مجله هم موضوعات علمی و هم مطالب مربوط به ارتقای سواد سلامت در ایران آمده است.
مجله‌ دیگر سال ۱۳۱۵ با نام مجله «درمان» و چاپ تبلیغات دارویی و با همکاری دکتر امامی، دکتر کاظمی و دکتر رشتی به چاپ می‌رسید و برجسته‌ترین اساتید دانشگاهی در این مجله مطلب داشتند به‌عنوان‌مثال دکتر غلامحسین مصدق پسر مرحوم دکتر مصدق بخش امراض نسوان، دکتر حسین رضایی رئیس گروه روان‌پزشکی در کنار دکتر میر سپاسی مطالب امراض اعصاب، دکتر محمود سیاسی امراض دهان و دندان و سایر پزشکان که با این مجله همکاری داشتند.
مجله‌ دیگری از حیث اهمیت «جهان داروسازی» است که در سال ۱۳۳۵ منتشر می‌شد و ویژگی خاص آن این است که در سرمقاله‌های آن بحث‌های نظری، تحلیلی، اخلاقی درباره وضعیت داروسازی ایران را بیان شده است. 
نشریه دیگر در حوزه داروسازی «شهریر» بوده که مخفف شهریور است که در دهه‌ ۲۰ شمسی منتشر شده است و ویژگی آن این است که اولین نشریه‌ای است که ارتباط صنعت و دانشگاه را نشان می‌داد.

 

محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی