آیندهنگری در آموزش داروسازی؛ نگاهی نو به تربیت نسل فردا
آیندهنگری در آموزش داروسازی؛ نگاهی نو به تربیت نسل فردا نگاه آیندهنگرانه به آموزش دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر به شمار میرود؛ بهویژه در حوزههایی مانند داروسازی که به طور مستقیم با سلامت جامعه و فناوریهای نوین در ارتباط است. دکتر زهرا توفیقی معاون آموزشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره با تأکید بر اهمیت آیندهنگری در تدوین برنامههای آموزشی گفت:«ما موظفیم دانشجویان را نه فقط برای نیازهای امروز، بلکه برای جهانی آماده کنیم که پنج تا هفت سال آینده با آن مواجه خواهند شد. آیندهای که در آن تکنولوژی نقش پررنگتری نسبت به امروز ایفا خواهد کرد. وی ادامه داد: فناوریهایی مانند هوش مصنوعی تأثیر عمیقی بر آموزش، بهویژه در علوم پزشکی گذاشتهاند، اما نباید تنها به آموزش کار با ابزارها بسنده کرد. هدف باید پرورش دانشجویانی باشد که خلاق، منتقد، و توانمند در حل مسئله و یادگیری مادامالعمر باشند؛ افرادی که از فناوری استفاده کرده و مستقل تصمیم می گیرند، نه اینکه صرفا پیرو آن باشند.
تجلیل از کارشناسان آزمایشگاهی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران همزمان با روز علوم آزمایشگاهی
به مناسبت سیام فروردینماه، روز علوم آزمایشگاهی و همزمان با سالروز تولد حکیم جرجانی، مراسمی با هدف قدردانی از کارشناسان آزمایشگاههای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
مرور عملکرد، نگاه به آینده و تحولی نو در گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دیدار نوروزی گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور اساتید و دستیاران تخصصی فرصت ارزشمندی را برای تبادل تجربیات و طراحی گامهای آینده فراهم کرد.
دکتر سمیه هندالی: ساختار صحیح، اولین قدم برای نگارش یک مقاله علمی تأثیرگذار است
در راستای توانمندسازی پژوهشی دانشجویان، ژورنال کلاب گروه زیستمواد دارویی با محوریت آموزش اصول مقالهنویسی علمی برگزار شد؛ رویدادی که با تأکید بر دیدگاههایی نظیر «مقالهنویسی فقط نوشتن نیست، بلکه هنر دیدهشدن در دنیای علم است»، «مقالهنویسی مؤثر، گفتوگو با جامعه علمی جهان است» و «نگارش مقاله علمی، یک مهارت تخصصی است نه صرفاً یک الزام تحصیلی» برگزار شد.
معرفی رشته فارماکوگنوزی، تحول در آموزش فارماکوگنوزی؛ نگاهی نو به داروسازی گیاهی در مسیر آینده
در راستای بهروزرسانی آموزش و ارتقای جایگاه رشتههای تخصصی داروسازی، دکتر مهناز خانوی، مدیر گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از بازنگری در کوریکولوم آموزشی داروسازی و نقش روزافزون فارماکوگنوزی در آینده نظام سلامت کشور خبر داد. دکتر خانوی با تأکید بر اهمیت این رشته گفت: «فارماکوگنوزی بهعنوان شاخهای مهم از داروسازی که با شناسایی، استخراج و کنترل کیفی مواد مؤثره گیاهان دارویی سر و کار دارد، نقش کلیدی در توسعه داروهای طبیعی و گیاهی ایفا میکند.» مدیر گروه فارماکوگنوزی ادامه داد: «دانشجویان این رشته در زمان فارغالتحصیلی باید توانایی استانداردسازی و کنترل کیفیت عصارهها، اسانسها و گیاهان خام را داشته باشند، همچنین، مهارت در تولید فرمولاسیونهای گیاهی نیز بهعنوان یکی از الزامات آموزشی مطرح شده است.» وی افزود: «در برنامههای آینده این رشته، حرکت بهسوی فناوریهای نوین، بهرهگیری از روشهای پیشرفته استخراج مواد مؤثره و طراحی محصولات مبتنی بر گیاهان دارویی در اولویت قرار دارد.
معرفی رشته فارماسیوتیکس، تحلیل چشمانداز و چالشهای این رشته
دکتر علیرضا وطن آرا، مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نگاهی جامع به تبیین ابعاد گوناگون این شاخه از داروسازی پرداخت و به فعالیتها، جایگاه شغلی و حرفهای دانشآموختگان، چالشها و افقهای پیشروی این رشته تخصصی اشاره کرد. دکتر وطن آرا با بیان این که اهمیت این شاخه از داروسازی در بهبود کیفیت داروها و فرآیندهای تولید آنها، همچنین جایگاه ویژه آن در صنعت داروسازی و سلامت حائز اهمیت است؛ افزود: «فارماسیوتیکس به عنوان یکی از رشتههای کلیدی در داروسازی، نقش بسیار مهمی در طراحی و تولید داروها و مبحث اقتصاد دانش بنیان ایفا میکند. مدیر گروه فارماسیوتیکس در ادامه با برشمردن برخی چالشهای پیش روی این حوزه از جمله نیاز به توسعه زیرساختهای فناورانه، بهروزرسانی دانش فنی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای هدفمند و سیاستگذاریهای دقیق، چشمانداز روشنی در انتظار این حوزه باشد.
دیدار بهاری دو دانشکده بزرگ داروسازی؛ همدلی برای توسعه آموزش و پژوهش در حوزه اقتصاد و مدیریت دارو
در فضایی صمیمی و علمی، گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان اساتید و دانشجویان همتای خود از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.
حضور پررنگ دانشکده داروسازی در مراسم دیدار نوروزی خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران
در بهاری نو، صحنههایی صمیمانه و خاطرهساز در دل دانشگاه علوم پزشکی تهران رقم خورد؛ آیینی برای پاسداشت فرهنگ اصیل ایرانی که با چاشنی همدلی، شور و پویایی، فضای علمی دانشگاه را جلا بخشید و نوید آغاز سالی پر از موفقیت، رشد و همبستگی برای خانواده بزرگ این مجموعه علمی را به همراه داشت.
پیام دکتر محسن امینی رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت فرا رسیدن سال نو
دکتر محسن امینی رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیامی آغاز سال جدید را تهنیت گفت.
درخشش اعضای هیئتعلمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ششمین همایش شیوههای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی
در این همایش از اعضای هیئتعلمی یک درصد برتر پراستناد جهان در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران تقدیر و از دکتر لقمان فیروز پور، عضو هیئتعلمی این دانشکده، بهعنوان فناور برتر علوم پزشکی کشور تجلیل شد.