تامز برند: بررسی نشریات پزشکی معاصر ایران بخش دوم

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در بررسی نشریات پزشکی معاصر ایران چنین گفت: از زمان آغاز دارالفنون به بعد یکی از جریاناتی که در کشور شکل گرفت؛ جریانات تألیف، ترجمه و تدوین کتاب بود و هم‌زمان تألیف نشریات مختلف نیز به فواصل مختلف ماهانه یا دوماهنامه یا چند هفته یک‌بار با موضوعات سلامت‌محور و پزشکی منتشر می‌شد.

مجله «ندای صحت» یکی از مجله هایی که در سال ۱۳۰۶ شمسی منتشر شده است و در آن از مباحث صحی علمی و اخلاقی بحث می‌شود؛ یعنی هم بحث‌های اخلاقی به معنای عام کلمه و هم بحث‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی که مربوط به‌سلامت است. اولین مبحث این مجله راجع به تأهل است و این نشان می دهد که در آن زمان نیز به‌سلامت اجتماعی و سلامت روان توجه شده است.

مجله‌ «صحت نمای ایران» مجله‌ دیگری است که در سال ۱۳۱۲ منتشر شده و بیشتر راجع به مباحث صنفی پزشکان است. این مجله مربوط به شخصی به نام دکتر محمدعلی توتیا است که منتقد جریان پزشکی رایج آن زمان بوده و به این اعتقاد داشته که پزشکی ما باید سریع‌تر رشد کند و حتی از اصلاحات مدرسه طب دارالفنون نیز در نوشته های خود انتقاد کرده است.

فیلم بردار
تدوین گر
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تنظیمات قالب