دکتر حسین خلیلی: در بحران ۱۲ روزه کشور، داروسازان بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خط مقدم ایستادند
داروسازان بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضوری داوطلبانه، منسجم و مؤثر، نقشی کلیدی در تداوم ارایه خدمات مراقبتهای دارویی، پشتیبانی تأمین داروها و تجهیزات حیاتی و مدیریت شرایط بحرانی ایفا کردند؛ حضوری بیوقفه در بخش های بالینی، داروخانههای بیمارستانی، درمانگاههای فارماتراپی، در کنار تیمهای پزشکی که نشان داد داروسازی بالینی، نه در حاشیه، بلکه در خط مقدم نظام سلامت ایستاده است.
معرفی رشته داروسازی بالینی؛ نقشآفرینی علوم دارویی در بالین بیماران؛ داروسازی بالینی، پلی بین داروسازی و درمان
دکتر حسین خلیلی مدیرگروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «هدف رشته داروسازی بالینی؛ تربیت داروسازانی است با استفاده از دانش دارویی، به وضعیت بیمار نگاه علمی و تحلیلی داشته باشند. داروسازی نوین یعنی مشارکت فعال در چرخه روند دارودرمانی بیماران.» این گروه نقش کلیدی در گذار آموزش داروسازی از «دارومحوری» به «بیمارمحوری» داشته است.
معرفی رشته زیست مواد دارویی، گامی نو در آموزش و پژوهشهای بینرشتهای در دانشکده داروسازی
دکتر اسماعیل حریریان، مدیر گروه زیستمواد دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به ماهیت بینرشتهای این دانشکده، از توسعه و گسترش همکاریهای علمی با سایر حوزههای تخصصی خبر داد.به گفته ایشان، دانشکده داروسازی با بهرهگیری از دانشهای گوناگون در حوزههای پزشکی و غیرپزشکی، توانسته ساختاری پویا و چندبُعدی ایجاد کند که در آن تخصصها در کنار یکدیگر منجر به ارتقای دانش و فناوری میشوند.
ضرورت بهروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی دانشکده داروسازی همگام با پیشرفتهای تکنولوژی جهانی، برای حفظ جایگاه پرافتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه علوم دارویی
دکتر محمدرضا دلنوازی، عضو هیئت علمی گروه فارماکوگنوزی و معاون اداری و مالی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اهمیت تجهیز و بهروزرسانی آزمایشگاههای این دانشکده، بر لزوم حمایت مسئولین دانشگاه برای تداوم مسیر رو به پیشرفت این مجموعه علمی تاثیرگذار تاکید کرد. معاون اداری و مالی دانشکده داروسازی افزود: «همگام با پیشرفتهای چشمگیر دانش داروسازی در جهان، ضروری است که دانشکده داروسازی نیز آزمایشگاههای خود را به تجهیزات روز دنیا مجهز کند، چراکه طی سالهای اخیر وقفه قابل توجهی در این بهروزرسانی ایجاد شده که باید هر چه سریعتر جبران شود.»
طرح های اثرگذار، طرح تدوین شیوه نامه جامع دارودرمانی بیماران پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر سیمین دشتی خویدکی، استاد داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره طرح تدوین شیوهنامه جامع دارودرمانی بیماران پیوند کبد توضیحاتی ارائه داد. در اقدامی نوآورانه، دانشگاه علوم پزشکی تهران از اواخر سال ۹۶ تصمیم گرفت تا جهتگیری طرحهای خود را از مقاله محور به سمت پژوهشهای محصول محور سوق دهند. گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی از پیشگامان در این امر محسوب می شود. این رویکرد جدید باهدف تبدیل یافتههای تحقیقاتی به محصولات قابلاستفاده در حوزه سلامت صورتگرفته است.
آیندهنگری در آموزش داروسازی؛ نگاهی نو به تربیت نسل فردا
آیندهنگری در آموزش داروسازی؛ نگاهی نو به تربیت نسل فردا نگاه آیندهنگرانه به آموزش دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر به شمار میرود؛ بهویژه در حوزههایی مانند داروسازی که به طور مستقیم با سلامت جامعه و فناوریهای نوین در ارتباط است. دکتر زهرا توفیقی معاون آموزشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره با تأکید بر اهمیت آیندهنگری در تدوین برنامههای آموزشی گفت:«ما موظفیم دانشجویان را نه فقط برای نیازهای امروز، بلکه برای جهانی آماده کنیم که پنج تا هفت سال آینده با آن مواجه خواهند شد. آیندهای که در آن تکنولوژی نقش پررنگتری نسبت به امروز ایفا خواهد کرد. وی ادامه داد: فناوریهایی مانند هوش مصنوعی تأثیر عمیقی بر آموزش، بهویژه در علوم پزشکی گذاشتهاند، اما نباید تنها به آموزش کار با ابزارها بسنده کرد. هدف باید پرورش دانشجویانی باشد که خلاق، منتقد، و توانمند در حل مسئله و یادگیری مادامالعمر باشند؛ افرادی که از فناوری استفاده کرده و مستقل تصمیم می گیرند، نه اینکه صرفا پیرو آن باشند.
معرفی رشته فارماکوگنوزی، تحول در آموزش فارماکوگنوزی؛ نگاهی نو به داروسازی گیاهی در مسیر آینده
در راستای بهروزرسانی آموزش و ارتقای جایگاه رشتههای تخصصی داروسازی، دکتر مهناز خانوی، مدیر گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از بازنگری در کوریکولوم آموزشی داروسازی و نقش روزافزون فارماکوگنوزی در آینده نظام سلامت کشور خبر داد. دکتر خانوی با تأکید بر اهمیت این رشته گفت: «فارماکوگنوزی بهعنوان شاخهای مهم از داروسازی که با شناسایی، استخراج و کنترل کیفی مواد مؤثره گیاهان دارویی سر و کار دارد، نقش کلیدی در توسعه داروهای طبیعی و گیاهی ایفا میکند.» مدیر گروه فارماکوگنوزی ادامه داد: «دانشجویان این رشته در زمان فارغالتحصیلی باید توانایی استانداردسازی و کنترل کیفیت عصارهها، اسانسها و گیاهان خام را داشته باشند، همچنین، مهارت در تولید فرمولاسیونهای گیاهی نیز بهعنوان یکی از الزامات آموزشی مطرح شده است.» وی افزود: «در برنامههای آینده این رشته، حرکت بهسوی فناوریهای نوین، بهرهگیری از روشهای پیشرفته استخراج مواد مؤثره و طراحی محصولات مبتنی بر گیاهان دارویی در اولویت قرار دارد.
معرفی رشته فارماسیوتیکس، تحلیل چشمانداز و چالشهای این رشته
دکتر علیرضا وطن آرا، مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نگاهی جامع به تبیین ابعاد گوناگون این شاخه از داروسازی پرداخت و به فعالیتها، جایگاه شغلی و حرفهای دانشآموختگان، چالشها و افقهای پیشروی این رشته تخصصی اشاره کرد. دکتر وطن آرا با بیان این که اهمیت این شاخه از داروسازی در بهبود کیفیت داروها و فرآیندهای تولید آنها، همچنین جایگاه ویژه آن در صنعت داروسازی و سلامت حائز اهمیت است؛ افزود: «فارماسیوتیکس به عنوان یکی از رشتههای کلیدی در داروسازی، نقش بسیار مهمی در طراحی و تولید داروها و مبحث اقتصاد دانش بنیان ایفا میکند. مدیر گروه فارماسیوتیکس در ادامه با برشمردن برخی چالشهای پیش روی این حوزه از جمله نیاز به توسعه زیرساختهای فناورانه، بهروزرسانی دانش فنی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای هدفمند و سیاستگذاریهای دقیق، چشمانداز روشنی در انتظار این حوزه باشد.
گرامیداشت ۱۷۳ سال تجربه و ۹۰ سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
در نمایشگاه نگاه به آینده، دانشگاه علوم پزشکی تهران و در مصاحبههای رادیو نمایشگاه، دکتر محسن امینی، رئیس دانشکده داروسازی، به بررسی رشته داروسازی و شاخههای متنوع آن پرداخت و بر اهمیت انتخاب آگاهانه مسیر حرفهای تأکید کرد. وی با اشاره به فرصتهای گسترده در حوزه داروسازی گفت: «دانشجویان باید بر اساس علاقهمندیهای خود، گرایشهای مختلف این رشته را انتخاب کنند تا در آینده کاری و پس از سالها خدمت، از مسیر حرفهای خود رضایت داشته باشند.»
گرامیداشت ۱۷۳ سال تجربه و ۹۰ سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز برند: دانشجویان دانشکده داروسازی به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۱۷۳ سال تاریخ پرافتخار بر خود می بالند
در آستانه برگزاری مراسم گرامیداشت ۱۷۳ سال تجربه و ۹۰ سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان دانشکده داروسازی پویش همدلی ۹۰-۱۷۳ را بهعنوان نمادی از اتحاد و احترام به تاریخ غنی دانشگاه دانسته و از ۹۰ سال تلاش، تجربه و همت اساتید و بزرگان دانشگاه از گذشته تا به امروز قدردانی کرده و این رویداد بزرگ را بازتابی از رشد علمی، تعهد، توانمندی، خدمت و پیشرفت در حوزههای مختلف دانشگاه ذکر کردند. این مراسم از ۱۳ تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ در دانشکده پزشکی برگزار میشود.