• تاریخ انتشار : 1403/06/21 - 09:21

دکتر مریم سلیلی: گلوتاتیون به‌عنوان آنتی‌اکسیدانی قدرتمند موجب جوان‌سازی سلول‌های بدن می‌شود

در سمینار گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی، مشخص شد گلوتاتیون با ساختار پپتیدی متشکل از سه نوع اسیدآمینه در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، سمینار کاربردی گروه فارماکوگنوزی ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ با عنوان" "Glutathione: the master Antioxidant(گلوتاتیون: آنتی اکسیدان بسیار مؤثر) به ارائه دکتر مریم سلیلی دستیار تخصصی این گروه اختصاص یافت.

چکیده‌ای از این سمینار به شرح زیر است:

گلوتاتیون فراوان‌ترین ترکیب گوگرددار (تیول) غیرپروتئینی حاوی (R-SH) در سلول‌های حیوانی است، همچنین یک آنتی‌اکسیدان بسیار مهم در گیاهان، حیوانات، قارچ‌ها و برخی باکتری‌ها محسوب می‌شود.

گلوتاتیون قادر به سم‌زدایی از ترکیبات Xenobiotics و سموم درون‌زا است. این ترکیب یک تری پپتید با پیوند گاما پپتیدی بین گروه کربوکسیل زنجیره جانبی گلوتامات و سیستئین است.

گلوتاتیون در مصرفی خوراکی فراهم زیستی ضعیفی دارد؛ زیرا هم به‌عنوان سوبسترای (پیش‌ماده) پروتئازهای مجرای گوارشی است و هم به دلیل نبود حامل خاص گلوتاتیون در سطح غشای سلولی.
تجویز N - استیل سیستئین (NAC) غذاهای غنی از گوگرد، پروتئین، سلنیوم، منیزیم، آب‌پنیر و برخی مکمل‌ها به بازسازی سطوح گلوتاتیون (GSH) داخل سلولی کمک می‌کند.
مطالعات نشان داده است که فرمول‌های لیپوزومی جدید می‌توانند مستقیماً گلوتاتیون را به سلول‌ها برسانند.
  • گروه خبری : ویژه دانشگاه,فارماکوگنوزی,ژورنال کلاب