دکتر زهرا خیری: ایمونوتراپی با فعالسازی سیستم ایمنی بدن روشی نوین در درمان سرطانهای پیشرفته محسوب می شود
در ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی دانشکده داروسازی، مشخص شد پروتئینهای PD-L1 که بر روی سطح سلولهای سرطانی و اگزوزومهای ترشح شده از سلولهای سرطانی وجود دارند چنانچه مهار شوند میتواند در درمان سرطانهای پیشرفته مؤثر باشد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان " Cancer Immunotherapy Based on PD-L1 Inhibitors ایمونوتراپی سرطان بر پایه مهارکنندههای PD-L1 " آبان ۱۴۰۳ به ارائه دکتر زهرا خیری دستیار تخصصی این گروه اختصاص یافت.
چکیده ژورنال کلاب خیری به شرح زیر است:
ایمونوتراپی با فعالسازی سیستم ایمنی بدن، امروزه بهعنوان یکی از رایجترین روشهای درمان سرطان است که از میان انواع مختلف ایمونوتراپی سرطان، مهارکنندههای نقاط کنترلی بهعنوان یک روش نوین در درمان سرطانهای پیشرفته موردتوجه قرار گرفتهاند.
بیان پروتئین PD-L1 بر سطح سلولهای سرطانی یکی از مکانیسمهای فرار آنها از سیستم ایمنی بدن است طور یکه با اتصال PD-L1 به گیرنده مربوطه خود (PD1) بر روی سلولهای T میتواند باعث غیرفعالشدن این سلولهای ایمنی بدن شود. بر همین اساس مهارکنندههای نقاط کنترلی از قبیل مهارکنندههای PD-L1 بر پایه منوکلونال آنتیبادی، پپتید و کوچک مولکولها گسترش یافتند که در درمان سرطانهای پیشرفته موردتوجه قرار گرفتهاند.
همچنین با اتصال این عوامل درمانی به نانو پلیمرهایی از قبیل دندریمرها میتوانیم موجب کاهش سمیت و افزایش نیمه عمر، پایداری و اثربخشی آنها در بدن شویم.
همچنین مطالعات نشان داده است اگزوزومهایی که از سلولهای سرطانی آزاد میشوند نیز روی سطح خود مولکول PD-L1 دارند که میتواند با چندین مکانیسم سبب غیرفعالشدن سیستم ایمنی علیه سلولهای سرطانی شود.
بر همین اساس انواع مختلفی از کوچک مولکولهایی معرفی شدند که با مکانیسمهای مختلفی از قبیل مهار مولکول Rab27a، مهار آنزیم اسفنگومیلیناز و یا از طریق قلیایی کردن محیط تومور و موارد دیگر میتوانند باعث کاهش ساخت و ترشح اگزوزومها از سلولهای سرطانی شده و در درمان سرطان مؤثر واقع شوند.
ارسال نظر