دکتر حامد سلامی: عفونت CMV در بارداری میتواند منجر به مخاطرات جدی برای مادر و جنین شود
جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، به بررسی عفونت سیتومگالوویروس که شایعترین عفونت مادرزادی در نوزادان محسوب می شود اختصاص یافت؛ این عفونت میتواند منجر به آسیبهای برگشتناپذیری به جنین شود؛ ازاینرو شناسایی بهموقع در دوران بارداری و درمان مناسب آن جایگاه ویژهای دارد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۱۴ آبان ۱۴۰۳ به ارائه دکتر حامد سلامی دستیار تخصصی این گروه از بخش نفرولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) با موضوع " Approach to CMV disease in pregnancy" رویکرد به بیماری CMV در بارداری و با راهنمایی دکتر حسین خلیلی استاد گروه داروسازی بالینی اختصاص یافت.
چکیده جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی به شرح زیر است:
عفونت مادرزادی CMV (سیتومگالوویروس) شایعترین عفونت مادرزادی در نوزادان به شمار می رود که میتواند منجر به آسیبهای برگشتناپذیری برای آنها شود. ازاینرو شناسایی بهموقع در دوران بارداری و درمان مناسب آن از جایگاه ویژهای برخوردار است.
اهمیت این عفونت در دوران بارداری آن است که ویروس میتواند به جنین منتقل شده و ایجاد عفونت مادرزادی کند. سیتومگالوویروس مادرزادی در واقع شایعترین دلیل عفونت در داخل رحم است و در ۰٫۵ تا ۲ درصد از تمام نوزادان رخ میدهد. بااینوجود در اکثر مواقع نوزادانی که با این عفونت به دنیا میآیند در بدو تولد بدون علامت هستند.
به نظر میرسد والاسیکلویر با دوز ۸ گرم روزانه میتواند نقش مهمی در جلوگیری از انتقال ویروس از مادر به جنین داشته باشد. البته نقش والاسیکلویر در درمان جنین آلوده به ویروس همچنان جای بحث است. همچنین مطالعات اخیر شواهد بیشتری از اثربخشی و ایمنی استفاده از گانسیکلویر یا ولگان سیکلویر برای جنین آلوده به ویروس را عرضه میکنند.
اما همچنان مطالعات بیشتری در باب رویکرد به درمان CMV در دورههای مختلف بارداری موردنیاز است.
ارسال نظر