دکتر فرناز محبوبی: دارودرمانی بیماران مبتلا به فشارخون مغزی چالشبرانگیز است
در جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، برای بیماران مبتلا به فشارخون مغزی اقدامات اولیه باید بهسرعت انجام شود؛ زیرا تعلل در این شرایط موجب آسیبهای جدی به مغز میشود.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۳۰ مهر ۱۴۰۳ به ارائه دکتر فرناز محبوبی از بخش نورولوژی بیمارستان سینا با عنوان "A 33-year-old woman with chief complaint of headache, vertigo, and blurred vision" و با راهنمایی دکتر هوشیار هنرمند عضو هیئتعلمی گروه داروسازی بالینی اختصاص یافت.
چکیده ژورنال کلاب دکتر محبوبی به شرح زیر است:
بیمارانی که دچار ابتلا به فشارخون مغزی شدهاند برای انتخاب دارو و فالوآپ ممکن است با مشکلات متعددی روبرو شوند.
فشار مغز که در اصطلاح پزشکی به آن ICP گفته میشود، عارضهای است که در آن فرد در نواحی اطراف جمجمه خود احساس فشار میکند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که میزان مایعات یا جریان خون در اطراف مغز افزایش مییابد که این شرایط باعث ایجاد آسیبهای جدی به مغز میشوند.
بیمار خانم ۳۳ساله با شکایت سردرد از یک سال پیش به درمانگاه نورولوژی مراجعه کردند که باتوجهبه سرگیجه و تاری دید دارو استازولاماید برای ایشان تجویز شد.
در فالوآپ بعدی دارو پاسخ بیمار به درمان بررسی شد. باتوجهبه میدان دید مختل توصیه به افزایش دوز استازولامید و شروع فروزماید شد.
در مراجعه بعدی فروزماید به دلیل رایز کراتینین در بیمار قطع شد و استازولامید ادامه یافت.
با ادامه استازولامید کراتینین به baseline برگشت و میدان دید بیمار بهبود یافت.
ارسال نظر