دکتر مهسا توکلیان: نانوحامل‌ها به‌عنوان سیستم‌های نوین دارورسانی محسوب می‌شوند

در ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی، مشخص شد نانوحامل‌ها، می‌توانند به‌عنوان سیستم‌های نوین دارورسانی به بهبود چالش‌های موجود در فرمولاسیون داروهای طبیعی و حفظ خواص فیزیکوشیمیایی آن‌ها کمک کنند.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب دکتر مهسا توکلیان دستیار تخصصی گروه فارماکوگنوزی با عنوان " روش‌های نوین دارورسانی داروهای طبیعی" ۴ تیر ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی برگزار شد.

چکیده ژورنال کلاب دکتر توکلیان به شرح زیر است:

امروزه نانوحامل‌ها، می‌توانند به‌عنوان سیستم‌های نوین دارورسانی به بهبود چالش‌های موجود در فرمولاسیون داروهای طبیعی و حفظ خواص فیزیکوشیمیایی آن‌ها کمک کنند.
داروهای طبیعی، مشتق از گیاهان، میکروارگانیسم‌ها و موجودات دریایی هستند که ترکیبات فعال آنها، ساختار شیمیایی و اثرات فارماکولوژیک مشخص دارند.
بیش از ۷۰ درصد از فرمولاسیون‌ها به علت حلالیت کم در آب، فراهمی زیستی پایینی دارند.

از چالش‌های موجود در فرمولاسیون ترکیبات فعال گیاهی می‌توان به حلالیت پایین، جذب کم، پایداری کم و … اشاره کرد.
همچنین کاهش سمیت، افزایش حلالیت، فراهمی زیستی و پایداری از مزایای سیستم‌های دارورسانی نوین به‌حساب می‌آیند.
از مثال‌های بارز این سیستم‌ می‌توان از  فیتوزوم، نانوذرات لیپیدی جامد، نانوامولسیون، نانوذرات فلزات و … نام برد.