طی ۴۰ سال گذشته، با توجه به اهمیت روز افزون زیست مواد، توجه زیادی به امر آموزش و پژوهش در زیرمجموعه موضوعات زیست مواد نظیر پلیمرها، سرامیک، فلزات، کامپوزیتها و شیشه معطوف گشته است .زیست مواد دارویی در اغلب دانشگاههای معتبر اروپا، آمریکا و حتی ترکیه، مالزی، هند و ... به صورت گرایشهای تخصصی در دپارتمانهای Science Material ، Bioengineering و Pharmaceutics و یا به شکل مراکز تحقیقاتی و موسسات کنترل کیفیت زیست مواد تاسیس شده اند. از بین دانشگاههای معتبر آمریکا که در این زمینه پیشگام بوده اند، میتوان به University of Wisconsin-Madison University of Washington, Seattle, ، Cornell University و در اروپا اغلب دانشگاههای معتبر در انگلستان، یونان (University of Patras) ، فنلاند (Kupio University) و ... و نیز ترکیه (METU) مراکزتحقیقاتی و گرایشهای خاص زیست مواد را در دورهای لیسانس، فوق لیسانس، Ph.D و Fellow ایجاد نموده اند.نزدیک ۲۲۰ مرکز پژوهشی مرتبط با زیست مواد در نقاط مختلف جهان از جمله ایالات متحده امریکا، انگلستان، آلمان، سوئد، فنلاند، ترکیه، مالزی و کوبا دایر است.
سابقه این رشته در کشور ما به سال ۱۳۸۴ شمسی بر می گردد که گروهی متشکل از اساتید دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران با هدایت شادروان دکتر محمد نبی سربلوکی- استاد برجسته بیوشیمی IBB- حول محور " زیست مواد "Biomaterial" به عنوان حلقه اتصال علوم دانشکدههای مختلف کمپ دو دانشگاه بصورت خودجوش دور هم جمع شدند و "مرکز تحقیقات زیست مواد Biomaterial Research Center (BRC) را با عضویت اساتیدی از ۱۲ دانشکده مختلف، پایه گذاری کردند. در همین زمان و با شروع فعالیتهای چشمگیر این مرکز، متعاقباً دو رشته" زیست مواد دندانی" و " زیست مواد دارویی" نیز برای دوره Ph.D در وزارت بهداشت تصویب گردیدند.
حاصل فعالیت رشته تخصصی زیست مواد دارویی از ۱۳۸۹ تا کنون (1402)، جذب و آموزش چهارده دوره دستیار تخصصی در دانشکده داروسازی تهران و بیشتر از سه دوره دستیار تخصصی برای هر کدام از دانشکده های داروسازی تبریز و زنجان و کرمانشاه می باشد.