دکتر فاطمه بابالوئی: بیوسنسور مانیتورینگ pH گامی حیاتی در مراقبت از بیماران ICU
در ژورنال کلاب گروه زیستمواد دارویی دانشکده داروسازی، درباره طراحی بیوسنسوری نوین برای پایش pH معده در بیماران ICU به عنوان ابزاری مؤثر در تشخیص زودهنگام خونریزیهای گوارشی و کاهش مرگومیر بیماران بدحال توضیحاتی ارائه شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ با عنوان " کاربرد بیوسنسورها در تشخیص پزشکی به ویژه بیوسنسور مانیتورینگ pH معده در بیماران بستری در ICU" به ارائه دکتر فاطمه بابالوئی دستیار تخصصی این گروه اختصاص یافت. چکیده ژورنال کلاب به شرح زیر است: بیوسنسورها گروهی از حسگرها هستند و به گونهای طراحی شدهاند که بتوانند تنها با یک ماده خاص واکنش نشان دهند.
بیوسنسورها ساختار نسبتاً پیچیدهای دارند. سنسورهای زیستی یا بیوسنسورها نوعی حسگر الکتروشیمیایی هستند که از اجزای بیولوژیکی مانند آنزیمها یا آنتی بادیها برای شناسایی و اندازه گیری انتخابی بیومولکولهای خاص استفاده میکنند. آنها به طور گسترده در صنایع مختلف از جمله نظارت و رصد گلوکز، تعیین توالی DNA و تشخیص پزشکی، داروسازی و مراقبتهای بهداشتی استفاده میشوند. هنگامی که بیومولکول هدف به ماده حسگر متصل میشود، یک واکنش بیوشیمیایی را ایجاد میکند که یک سیگنال الکتریکی تولید میکند. بزرگی سیگنال متناسب با غلظت مولکول زیستی هدف است. در این بین بیوسنوسرهای تشخیص پزشکی اهمیت فراوانی در تشخیص زودهنگام، عدم مصرف بی رویه داروها و کاهش مدت اقامت فرد در بیمارستان دارند.
در بخش مراقبت های ویژه خونریزی از دستگاه گوارش فوقانی در بیماران بدحال بکرات اتفاق می افتد . زخمهای ناشی از استرس (stress ulcers) به عنوان آسیب سطحی در لایه مخاطی معده یا رودهها دیده میشوند که میتوانند در نتیجه شوک، سپسیس یا تروما ایجاد شود. خونریزی GI فوقانی به دلیل زخمهای ناشی از استرس یک عامل اصلی برای افزایش شدت بیماری و مرگومیر میان افرادی است که در ICUها پذیرش میشوند. با وجود این، نیاز به مانیتوریگ اسیدیته معده در بیماران در ICUها افزایش یافته است.
تمام بیماران بویژه بیماران به شدت بدحال نیاز استفاده بیوسنسورهای مانیتورینگ pH معده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان جهت جلوگیری از صدمات و مرگ و میر ناشی از خونریزی های گوارشی ها ضروری دارند. لذا طراحی و ساخت این بیوسنسور انجام شده است و در بخش مراقبت ویژه بیمارستان سینا مراحل بالینی انجام گردیده است. با استفاده از روش رایج از موجود در بخش ICU بیمارستان سینا به عنوان محیط مورد بررسی و آزمایش استفاده و نتایج با روشهای استاندارد بررسی قرار گرفتند.
ارسال نظر