متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/07/22 - 12:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 151
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر محمدمهدی پرویزحمیدی: GRACE فرایندی که بر اساس آن تلاش می‌شود تا جنبه‌های انسانی هزینه‌های سلامت بیش‌ازپیش در تصمیم‌گیری‌های اقتصاد سلامت دخیل شوند

در ژورنال کلاب گروه اقتصاد و مدیریت داروی دانشکده داروسازی، GRACE یا هزینه-اثربخشی با سنجش ریسک تعمیم‌یافته سعی می‌کند تا با دخیل کردن عوامل انسانی و ترجیحات بیماران در درمان، نگاه انسانی و دقیق‌تری نسبت به مقوله مطلوبیت و اثربخشی داشته باشد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه اقتصاد و مدیریت دارو با مبحث Generalized Risk-Adjusted Cost-Effectiveness (GRACE)" هزینه-اثربخشی با سنجش ریسک تعمیم‌یافته ۱۶ مهر ۱۴۰۳ به ارائه دکتر محمدمهدی پرویز حمیدی و با راهنمایی دکتر شکوفه نیک‌فر اختصاص یافت.
 
خلاصه ژورنال کلاب دکتر پرویزحمیدی به شرح زیر است:
نظام‌های سلامت امروزه در دنیا با چالش تقابل دسترسی و هزینه‌های روزافزون آن دست‌به‌گریبان هستند. در چنین بافتاری، مطالعات هزینه – اثربخشی به کمک تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران آمده تا چگونگی تخصیص بهینه منابع را برای ایشان تسهیل کنند. بااین‌وجود، برخی محققین به‌ویژه در سال‌های اخیر انتقاداتی را به نحوه برخورد این مطالعات با جنبه‌های انسانی جوامع و سلامت مطرح کرده‌اند. 
 
در این ژورنال، درباره هزینه - اثربخشی با سنجش ریسک تعمیم‌یافته یا GRACE بحث شد. پدیده و فرایندی که بر اساس آن تلاش می‌شود تا جنبه‌های انسانی هزینه‌های سلامت بیش‌ازپیش در تصمیم‌گیری‌های اقتصاد سلامت دخیل شوند. 
مطالعات هزینه اثربخشی و هزینه مطلوبیت به‌صورت سنتی با مقایسه هزینه‌ها و اثربخشی و مطلوبیت به بیان ارزش یک سال زندگی بیشتر باکیفیت می‌پردازند. بااین‌حال این مطالعات معمولاً به این سؤال پاسخ نمی‌دهند که اگر قدرمطلق عددی افزایش کیفیت زندگی در دو بیماری با شرایط خاص یکی باشد، ارزش آن برای بیمار نیز یکی است یا خیر.
 
برای مثال بیماری که یک واحد کیفیت زندگیش به واسطه سرماخوردگی یا آن چه که در اصطلاح ناخوشی جزئی یا minor ailment نام دارد کاهش‌یافته با بیماری که کیفیت زندگی او به واسطه یک بیماری جدی مثل پارکینسون یا سرطان دچار مشکل شده یکسان نیستند. 
به همین منظور GRACE سعی می‌کند تا با دخیل کردن عوامل انسانی و ترجیحات بیماران در درمان، نگاه انسانی و دقیق‌تری نسبت به مقوله مطلوبیت و اثربخشی داشته باشد. مطالعات مرتبط با این روش نشان داده است که بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج بعضاً حاضرند تا سه برابر بیماری‌های کمتر پیچیده و ناخوشی‌های جزئی برای بهبود یکسان کیفیت زندگی از نظر عددی بپردازند.
در حال حاضر GRACE تنها در کشور دانمارک مبنای تصمیمات اقتصاد سلامت قرار گرفته است؛ اما اتکا به این روش در سایر کشورها می‌تواند روی انتخاب فردی افراد در مورد سلامت، انتخاب راهبرد درمان در نظامات سلامت، وضعیت بیمه‌ها و سوگیری تحقیق و توسعه در شرکت‌های نوآور دارویی اثر بگذارد.

 

  • گروه خبری : اقتصاد و مدیریت دارو,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 281124
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه