دکتر مریم توسلی: نسل جدید آنتیبادیها افقهای تازهای در تشخیص و درمان سرطان میگشایند
در ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی، مشخص شد آنتیبادیهای نسل جدید میتوانند مسیر بهبود درمان بیماریهای پیچیده، مقاوم و نیازمند به راهکارهای نوین را هموار کنند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان "New Generation Antibodies" ( نسل جدید آنتیبادیها) ۲۰ آذر ۱۴۰۳ به ارائه دکتر مریم توسلی دستیار تخصصی گروه زیست مواد اختصاص یافت.
چکیده ژورنال کلاب دکتر توسلی به شرح زیر است:
نسل جدید آنتیبادیها؛ تحولی نوین در تشخیص و درمان سرطان و بیماریهای خودایمنی
پیشرفتهای علمی در سالهای اخیر منجر به توسعه نسل جدید آنتیبادیها با ویژگیهای بینظیری شده است که افقهای نوینی را در تشخیص و درمان بیماریها، بهویژه سرطان و بیماریهای خودایمنی، گشودهاند.
این آنتیبادیها از قابلیتهای پیشرفتهای برخوردارند، مانند اتصال دقیق به آنتیژنها، امکان طراحی سفارشی بر اساس ویژگیهای تومورهای خاص و کاهش عوارض جانبی روشهای درمانی رایج. از جمله انواع پیشرفته این آنتیبادیها میتوان به SCFV، bispecific antibodies و immunocytokine antibodies اشاره کرد.
آنتیبادیهای SCFV با ساختاری کوچک و قابلیت نفوذ بالا در بافتهای توموری، گزینهای ایدهآل برای تشخیص و درمان هدفمند هستند. توانایی تولید این آنتیبادیها در سیستمهای باکتریایی مانند E.coli و امکان طراحی آنها برای شناسایی آنتیژنهای متنوع، مزیتی برجسته برای این فناوری است.
آنتیبادیهای Bispecific نیز باقابلیت اتصال همزمان به دو نوع آنتیژن یا دو اپیتوپ مختلف، باعث ارتقاء پاسخ ایمنی بدن در مقابله با تومورها میشوند. این نوع آنتیبادیها که در درمانهای بالینی و کاربردهای تجاری موفق عمل کردهاند، امکان تعامل مستقیم سلولهای T با سلولهای سرطانی را فراهم کرده و در درمان انواع سرطان تحولآفرین بودهاند.
آنتیبادیهای Immunocytokine، با ترکیب خواص آنتیبادی و سیتوکین، نه تنها به افزایش کارایی درمان کمک میکنند بلکه با آزادسازی هدفمند سیتوکینها در مناطق توموری، باعث بهبود اثربخشی و کاهش عوارض جانبی میشوند.
این فناوریهای نوین که در قالب medicine personalized و translational medicine به کار گرفته میشوند، امکان طراحی درمانهای اختصاصی را فراهم کرده و به تطابق سریعتر روشهای جدید با نیازهای بالینی کمک میکنند. آنتیبادیهای نسل جدید میتوانند مسیر بهبود درمان بیماریهای پیچیده، مقاوم و نیازمند به راهکارهای نوین را هموار کنند.
این تحولات در علم پزشکی، نشان از گامهای استوار به سمت ارتقاء سلامت و افزایش کیفیت درمان برای بیماران در سراسر جهان دارد.
ارسال نظر