دکتر فرناز محبوبی: انتخاب رژیم مناسب کموتراپی نقش موثری در مدیریت لوکمی حاد ایفا می کند

در جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، چالش های دارودرمانی در مدیریت لوکمی حاد به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ به ارائه دکتر فرناز محبوبی از بخش هماتولوژی بیمارستان دکتر شریعتی با عنوان "چالش های دارودرمانی در مدیریت لوکمی حاد "و با راهنمایی دکتر بیتا شهرامی عضو هیئت‌علمی گروه داروسازی بالینی اختصاص یافت.

چکیده جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی به شرح زیر است:

بیمار اول: آقای ۲۹ ساله بدون هیچ بیماری زمینه ای و تشخیص لوکمی حاد میلوئیدی (AML) و کاندید دریافت رژیم شیمی درمانی اینداکشن 7+3.

بیمار دوم: خانم ۴۵ ساله مورد تشخیصی لوکمی مقاوم به درمان (refractory AML) و کاندید رژیم شیمی‌درمانی salvage با CLANG.

بیمار سوم: آقای ۶۸ ساله و medically unfit patients با تشخیص AML و کاندید دریافت رژیم شیمی‌درمانی low intense با آزاسیتیدین و ونتوکلکس

درمان دارویی انتخاب اصلی مدیریت بیماری لوکمی یا سرطان خون محسوب می شود و باتوجه‌به پیچیدگی‌های درمانی، مدیریت این بیماران همواره با چالشهایی همراه است. انتخاب رژیم دارویی مناسب باتوجه‌به سن بیمار، بیماری‌های زمینه‌ای و ویژگی‌های ژنتیکی صورت می‌گیرد. در جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، انتخاب رژیم مناسب کموتراپی و پیشگیری و مدیریت عوارض ناشی از آن در سه بیمار مورد مطالعه و با شرایط مختلف موردبحث و گفتگو قرار گرفت.

.