دکتر علی پزشکیان: تحلیل اسناد؛ ابزاری کلیدی در پژوهشهای سیاستگذاری سلامت با رویکرد نظاممند READ
در ژورنال کلاب گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشکده داروسازی، مشخص شد این روش تحلیلی ساختاریافته، نهتنها دقت و عمق تحلیل را افزایش میدهد، بلکه با ادغام آن در کنار روشهای دیگری نظیر مصاحبه و مشاهده، اثربخشی این ابزارها را نیز بهبود میبخشد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه اقتصاد و مدیریت دارو با مبحث Document Analysis in Health Policy Research: the READ approach " (تجزیهوتحلیل اسناد در تحقیقات سیاست سلامت: رویکرد READ) ۲۱ آبان ۱۴۰۳ به ارائه دکتر علی پزشکیان دستیار تخصصی این گروه و با راهنمایی دکتر شکوفه نیکفر مدیرگروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشکده داروسازی اختصاص یافت.
خلاصه ژورنال کلاب دکتر پزشکیان به شرح زیر است:
تحلیل اسناد (document analysis) یکی از اجزای اساسی پژوهشهای سیاستگذاری سلامت است که میتواند برای ارائه بافتار، تولید سؤال، تکمیل سایر انواع دادههای پژوهشی، ردیابی تغییرات در طولزمان و تأیید منابع دیگر به کار برده شود.
استفاده از یک سیستم نظاممند تحلیلی، دقت روشی تحلیل اسناد را افزایش میدهد و فهم کاملتری از فرایند و محتوای سیاستها را ایجاد میکند و اثربخشی سایر روشها مانند مصاحبه و مشاهده را افزایش میدهد.
رویکرد READ (Ready materials, Extract data, Analyse data, Distil) به تحلیل اسناد یک فرایند نظاممند برای جمعآوری مستندات و بهدستآوردن اطلاعات از آنها در زمینه مطالعات سیاستگذاری سلامت در هر سطحی (جهانی، ملی، محلی و...) میپردازد و با انعطافپذیری خود، پاسخگوی انواع گوناگون سؤالات پژوهشی است.
این رویکرد نظاممند، پژوهشگران و سیاستگذاران حوزه سلامت را قادر میسازد تا با بهرهگیری از دادههای معتبر و ساختارمند، تحلیلهایی دقیق و کاربردی ارائه دهند که در فرایندهای تصمیمگیری و سیاستگذاری مؤثرتر باشد.
ارسال نظر