متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/05/13 - 22:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 278
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر یوسفی: شناسایی و پیش‌بینی بیماری‌های زوال مغزی نکته قابل‌توجهی در تحقیق رادیو داروهای تشخیصی محسوب می‌شود

استاد و رئیس بخش داروسازی هسته‌ای دانشکده پزشکی دانشگاه فیلیپس ماربورگ آلمان به همراه گروه تحقیقاتی خود در حال تولید و ساخت رادیو داروهای تشخیصی بیماری‌های زوال مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون هستند که می‌توانند سال‌ها قبل بیماری را شناسایی و پیش‌بینی کنند.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، به همت گروه داروسازی هسته‌ای، سخنرانی دکتر بهروز هوشیار یوسفی استاد و رئیس بخش داروسازی هسته‌ای دانشکده پزشکی دانشگاه فیلیپس ماربورگ آلمان و همچنین استاد مدعو دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه ساخت رادیو داروهای جدید تشخیصی بیماری‌های زوال مغزی، روزهای ۸ و ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی برگزار شد.
دکتر هوشیار یوسفی به همراه تیم تحقیقاتی خود در تلاش برای ساخت رادیو داروهای جدید به‌منظور تشخیص زودهنگام بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون و همچنین تولید رادیو داروهای جدید ترانوستیک برای شناسایی تومورهای سرطانی است که در روند درمانی بیماران بسیار مؤثر عمل می‌کند.
 
استاد مدعو گروه داروسازی هسته‌ای در این زمینه گفت: چشم‌انداز پروژه‌ای که در تلاش برای تکمیل آن هستیم ساخت و تولید در ایران و همکاری علمی با دانشگاه علوم پزشکی تهران است. همکاری‌های علمی چندمنظوره‌ای که می‌تواند در ابتدا با پایان‌نامه‌های مشترک دکترای تخصصی در شناسایی و درمان سرطان با رویکرد استفاده از رادیو داروهای ترانوستیک همراه باشد و در نهایت به ساخت رادیو داروهای جدید شناسایی بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون به‌منظور تشخیص زودهنگام این بیماری‌ها منجر شود.
 
وی ادامه داد: رادیو داروهای تشخیصی در بررسی‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری‌های توموگرافی گسیل پوزیترون حیوانی و انسانی انجام شده و گزارشی از مقدار و موقعیت توده‌های پروتونینی آمولوئیدی و آلفا سیتوکلونینی ناشی از بیماری را به پزشک ارائه می‌کند. رادیو ردیاب‌ها می‌توانند گزارش خود از تصویربرداری مبتنی بر مناطقی از رادیواکتیویتی بالا را که با بیماری مغز مرتبط است به اطلاع پزشک رسانده و در تشخیص زودهنگام به وی کمک کنند.
 
رئیس بخش داروسازی هسته‌ای دانشگاه فیلیپس ماربورگ آلمان بیان کرد: رادیونوکلئیدهایی که در تولید ردیاب‌های پت استفاده می‌شوند معمولاً ایزوتوپ‌هایی با نیمه‌عمر کوتاه مانند کربن ۱۱ با نیمه‌عمر ۲۰ دقیقه، فلوئور ۱۸ یا ۱۱۰ دقیقه، گالیم ۶۸ یا ۶۷ دقیقه و زیرکونیم ۸۹ یا نیمه‌عمر بیش از ۷۸ ساعت دارند که علاوه بر تولید و توسعه ردیاب‌های پت جدید نیازمند درک عمیق از بیماری در سطح سلولی و مولکولی و روش‌های مدرن رادیوسنتز با استفاده از اتوماتیزاسیون و کنترل کیفیت‌های لازم شیمیایی و رادیو شیمیایی هستند.
 
دکتر یوسفی با اشاره به این که این ابداعات تا کنون توانسته است در استفاده‌های متفاوتی از فناوری ترانوستیک در تومورشناسی و درمان سرطان‌ها و همچنین فناوری تصویربرداری عصبی در بیماران آلزایمری کاربردهای بسیاری داشته باشند افزود: فناوری تصویربرداری عصبی از فیبریل‌های آلفا سینکولوین روشی نو به‌حساب می‌آید و دیدگاه بسیاری از دانشمندان نسبت به این تکنولوژی مثبت است.
عناوین سخنرانی استاد یوسفی در دانشکده داروسازی به شرح زیر است:
  • PET imaging and therapy hold promise for the future 
  •  NET and PSMA-Theragnostic - News from the clinic and  radiopharmacy 
  • Novel Tc-99m radiopharmaceuticals routinely used in the SPECT procedure    
  • (Radiopharmaceuticals for neuropathological proteins (NDDs
  • گروه خبری : داروسازی هسته ای,سمینار
  • کد خبر : 273245
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید