متن مورد نظر خود را جستجو کنید
سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1403/11/23 - 14:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر نیلوفر نقی گنجی: بیومتریال‌های پیشرفته باقابلیت تشخیص و درمان هم‌زمان، نقش مهمی در افزایش کیفیت زندگی بیماران و کاهش هزینه‌های درمانی دارند

ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی، با محوریت " بیومتریال‌های تراگنوستیک: ترکیبی از تشخیص و درمان برای زخم‌های عفونی" به بررسی فناوری‌های نوین در حوزه پانسمان‌های هوشمند زخم پرداخت.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان" بیومتریال با خواص تشخیص و در حین حال درمان (تراگنوستیک) برای زخم‌های عفونی" آن ۲ بهمن ۱۴۰۳ به ارائه دکتر نیلوفر نقی گنجی دستیار تخصصی گروه زیست مواد اختصاص یافت.
 
تحول در درمان زخم‌های عفونی با بیومتریال‌های پیشرفته
پانسمان‌های سنتی مانند گاز، باند و پنبه، به دلیل خشک‌کردن زخم و نیاز به تعویض مکرر، محدودیت‌های زیادی دارند. در مقابل، پانسمان‌های مدرن که از موادی مانند هیدروکلوئیدها، آلژینات‌ها و فوم‌های پیشرفته ساخته می‌شوند، علاوه بر حفظ رطوبت زخم، قابلیت جذب ترشحات و اثرات ضدمیکروبی دارند که روند بهبود زخم را تسریع می‌کنند.
 
فناوری‌های پیشرفته در نظارت و درمان زخم
حسگرهای هوشمند: استفاده از حسگرهای دمایی، pH و گلوکز در پانسمان‌های مدرن، امکان پایش مداوم وضعیت زخم را فراهم کرده و به شناسایی عفونت یا سایر مشکلات کمک می‌کند.
مواد حساس به دما: هیدروژل‌های UCST و LCST قادرند در واکنش به تغییرات دمایی محیط زخم، داروها را آزادکرده یا ویژگی‌های خود را تغییر دهند.
مواد حساس به pH: در محیط‌های اسیدی یا قلیایی، این مواد می‌توانند رهایش دارو را تنظیم کنند و به مدیریت التهاب و عفونت کمک کنند.
مواد حساس به گلوکز: این فناوری، به‌ویژه برای زخم‌های دیابتی مفید است و می‌تواند غلظت گلوکز را تنظیم کرده و از پیشرفت زخم‌های مزمن جلوگیری کند.
پانسمان‌های حساس به اکسیژن: این بیومتریال‌ها امکان تشخیص سریع عفونت را فراهم کرده و به درمان زخم‌های عفونی کمک شایانی می‌کنند.
 
چالش‌ها و چشم‌انداز آینده
هیدروژل‌های پلیمری چندمنظوره که هم ویژگی‌های درمانی دارند و هم به‌عنوان ابزار نظارتی عمل می‌کنند، آینده پانسمان‌های زخم را متحول خواهند کرد. بااین‌حال، چالش‌هایی مانند بهبود خواص مکانیکی، افزایش زیست‌سازگاری، افزایش دقت حسگرها و کاهش هزینه‌های تولید همچنان مطرح است.
با پیشرفت بیومواد درمانی، امید می‌رود که نتایج درمان زخم‌های عفونی بهبود یافته و عوارض ناشی از آن‌ها به حداقل برسد.
 

 

  • گروه خبری : زیست مواد دارویی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 290347
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید