متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/04/30 - 14:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 82
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر شیما حیدری: درمان مؤثر، نیازمند شناخت دقیق از تفاوت‌های دارویی در بیماران خاص است

نشست‌ تخصصی گروه داروسازی بالینی، با تمرکز بر نکات کاربردی بالینی در زمینه مصرف آنتی پلاکت ها وآنتی کواگولانت برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ نشست تخصصی گروه داروسازی بالینی با عنوان " تازه های    داروهای آنتی‌پلاکت و آنتی‌کواگولانت"، ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ در بخش مراقبت‌های دارویی بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این نشست که بخشی از برنامه علمی ماهانه دستیاران تخصصی داروسازی بالینی است، دکتر شیما حیدری، دستیار تخصصی این رشته، تازه‌ترین یافته‌ها و چالش‌های بالینی مربوط به داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت را با حضور اساتید گروه قلب و گروه خون و سرطان به بحث گذاشت.

دکتر حیدری در این ارائه علمی با تأکید بر ضرورت شناخت فارماکوکینتیک و فارماکودینامیک داروها، به بررسی دقیق داروهای خوراکی مستقیم ضد انعقاد (DOACs) همچون ریواروکسابان، آپیکسابان و دابیگاتران پرداخت و نقش این داروها را به‌عنوان جایگزین‌های مؤثر و ایمن برای وارفارین در شرایطی مانند فیبریلاسیون دهلیزی غیر دریچه‌ای و درمان ترومبوآمبولی برجسته ساخت.

وی با اشاره به نکات حیاتی در تجویز این داروها در بیماران خاص از جمله افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و کبدی، بیماران بدخیم، چاق یا کم‌وزن، بر اهمیت تنظیم دقیق دوز و انتخاب داروی مناسب تأکید کرد. از دیگر محورهای مهم این نشست، راهکارهای مدیریت خونریزی، نحوه قطع موقت DOACها پیش از اعمال جراحی و استفاده از آنتی‌دوت‌هایی مانند idarucizumab و andexanet alfa بود.

دکتر حیدری همچنین خلأهای موجود در راهنماهای بالینی، به‌ویژه در رابطه با بیماران دارای دریچه مصنوعی قلب، سندرم آنتی‌فسفولیپید و نارسایی شدید کلیوی را چالشی جدی دانست که نیازمند پژوهش‌های دقیق‌تر و شواهد بالینی گسترده‌تر است.

بخش دوم این نشست به داروهای تزریقی کلاسیک از جمله هپارین و انوکساپارین اختصاص داشت. در این بخش، نکاتی همچون پایش درمان با aPTT، دوزینگ در بیماران خاص و تنظیم انفوزیون بر اساس پاسخ بیمار تشریح شد.

در پایان، مروری جامع بر داروهای آنتی‌پلاکت شامل کلوپیدوگرل، پراسوگرل و تیکاگرلور ارائه شد. بررسی تنگی نفس ناشی از مصرف تیکاگرلور و نقش پلی‌مورفیسم‌های ژنی CYP2C19 در پاسخ به کلوپیدوگرل از جمله مباحث کلیدی این بخش بود.

  • کد خبر : 301503
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه