متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/24 - 14:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 44
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر شبنم آقابابایی: پلیمرهای خودترمیم‌شونده افقی تازه در بازسازی بافت‌ها و پوشش زخم در حوزه پزشکی ایجاد کرده‌اند

در ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی، مشخص شد، این پیشرفت علمی، زمینه‌ساز بهبود چشمگیر در مراقبت‌های درمانی و تسهیل روند بهبودی بیماران با شرایط خاص خواهد بود.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان " تحولی نوین در پزشکی با زیست‌پلیمرهای پانسمان زخم خودترمیم‌شونده " درمان‌های مرتبط با مواد زیستی در آسیب نخاعی ۱۸ دی ۱۴۰۳ به ارائه دکتر شبنم آقابابایی دستیار تخصصی این گروه اختصاص یافت. 
 
چکیده ژورنال کلاب دکترآقابابایی به شرح زیر است:
پلیمرهای خودترمیم‌شونده (self-healing polymers) که تاکنون کاربردهای گسترده‌ای در صنایع ساختمانی و صنعتی داشته‌اند، اکنون گام بلندی به سمت حوزه پزشکی و درمان برداشته‌اند. پلیمرهای نوآورانه با مقاومت بالا در برابر کشش و قابلیت خودترمیمی پس از آسیب، چشم‌اندازی جدید برای بازسازی بافت‌ها و پوشش زخم فراهم کرده‌اند.
 
یکی از ویژگی‌های کلیدی این پلیمرها، بهره‌گیری از باندهای کووالانسی مانند ایمیدی و هیدرازونی و باندهای غیرکووالانسی مانند هیدروژنی و یونی است که آن‌ها را برای استفاده در نواحی پرتنش بدن مانند پوست، ماهیچه و اعصاب بسیار مناسب می‌کند.
در حوزه پزشکی، استفاده از زیست‌پلیمرهای زیست‌سازگار (biocompatible) و زیست‌تخریب‌پذیر (biodegradable) اولویت دارد. 
 
موادی همچون سلولز، ژلاتین، کایتوزان و آلژینات، به‌عنوان گزینه‌های ایده‌آل برای تولید این پانسمان‌های پیشرفته شناخته شده‌اند.
این فناوری همچنین نویددهنده تحولی بزرگ در طراحی سنسورهای الکترونیکی پوست و درمان زخم‌های پیچیده است و می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت روش‌های بازسازی بافت و ترمیم در آینده ایفا کند. 

 

  • گروه خبری : زیست مواد دارویی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 288575
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه