دکتر فائزه وحیدی مطلق: گیاهان دارویی میتوانند نقش مهمی در درمان مشکلات دهان و دندان داشته باشند
در ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی مشخص شد گیاهان دارویی باتوجهبه دارابودن ترکیباتی باخاصیت آنتیباکتریال، ضدالتهاب و تسکیندهنده درد میتوانند بهعنوان گزینه مناسبی در درمان مشکلات دهان و دندان مطرح باشند.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب دکتر فائزه وحیدی مطلق دستیار تخصصی گروه فارماکوگنوزی با عنوان "گیاهان دارویی پرکاربرد در مشکلات دهان و دندان (التهاب لثه و آفت) " ۷ خرداد ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی برگزار شد.
چکیده ژورنال کلاب دکتر وحیدی مطلق به شرح زیر است:
از جمله مشکلات مهم دهان و دندان میتوان به پوسیدگی دندانی، ژنژیویت، پریودونتیت، درد دندان و بیماریهای درگیرکننده مخاط دهان نظیر آفت اشاره کرد. گیاهان دارویی باتوجهبه دارابودن ترکیباتی باخاصیت آنتیباکتریال، ضدالتهاب و تسکیندهنده درد میتوانند بهعنوان یک گزینه درمانی مناسب در این زمینه مطرح باشند و باتوجهبه گسترش مطالعات بر روی گیاهان در این حیطه، میتوان از منظر تولید فرآوردههای دارویی ارزشمند نظیر دهانشویه طبیعی در زمینه مشکلات دهان و دندان به آنها نگاه کرد.
یکی از مشکلات اصلی در بیماری ژینژیویت (التهاب لثه) ایجاد التهاب به دنبال تکثیر باکتریهای ایجادکننده این بیماری در بافت لثه بوده و گیاهان دارویی که حاوی ترکیبات باخاصیت مهار این باکتریها از جملهp.gingivalis و ترکیبات ضدالتهاب مؤثر باشند، میتوانند به درمان این بیماری کمک کنند.
از جمله مهمترین گیاهان که مقالات اثباتکننده مکانیسم اثر ترکیبات آنها و همچنین شواهد بالینی در خصوص اثرات آنها در درمان ژینژیویت و پریودونتیت وجود دارد، میتوان به انار (Punica granatum)، مسواک (Salvadora persica)، پروپولیس (برهموم)، چریش (Azadirachta indica)، جینسینگ کرهای (Panax ginseng) و اسانس اسطوخودوس، رزماری و آویشن اشاره کرد.
همچنین در زمینه درمان آفت میتوان از گونههای مطرحی مانند آلوئهورا (Aloe vera)، زردچوبه (Curcuma longa)، انار (Punica granatum)، مریمگلی (Salvia officinalis) و ریحان (Ocimum basilicum) نام برد.
توضیح این که در خصوص هر دو بیماری حفظ فلور نرمال دهانی در حفظ سلامت دهان و دندان و ترکیبات پروبیوتیک در کمک به بهبود این مشکلات نقش مهمی ایفا میکنند.
ارسال به دوستان