• تاریخ انتشار : 1403/04/19 - 14:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 66
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر یحیی مرادی: استفاده از برونکودیلاتورهای کوتاه اثر استنشاقی در بیمارانی که دچار copd exacerbation شده اند توصیه می شود

در جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، نکات مهمی درباره نحوه برخورد با بیماران COPD (بیماری انسداد ریوی مزمن) مطرح شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۱۸ تیر ۱۴۰۳ به ارائه دکتر یحیی مرادی دستیار تخصصی داروسازی بالینی از بخش اورژانس بیمارستان سینا و به راهنمایی دکتر فرهاد نجم‌الدین با موضوع " A 68-year-old man with acute COPD exacerbation" اختصاص یافت.
 
چکیده جلسه معرفی به بیمار این هفته به شرح زیر است:
 
تشدید COPD (بیماری انسداد ریوی مزمن) با تنگی نفس و یا سرفه و خلط مشخص می‌شود که در مدت ≤۱۴ روز این علایم وخیم تر می‌شود که ممکن است با تاکی پنه و یا تاکی‌کاردی همراه باشد و اغلب با افزایش التهاب موضعی و سیستمیک ناشی از عفونت راه هوایی، آمبولی ریه، آلودگی هوا یا سایر آسیب های راه هوایی همراه است.
عوامل خطر تشدید COPD عبارتند از: سن بالا، سرفه پروداکتیو، طول مدت COPD، سابقه دریافت آنتی‌بیوتیک، بستری در بیمارستان مرتبط با COPD در سال گذشته، تعداد ائوزینوفیل‌های خون (۳۴۰ سلول در میکرولیتر) و بیماری همراه  بهترین پیش‌بینی‌کننده تشدید، سابقه تشدید قبلی است.
تخمین زده می‌شود که تقریباً ۷۰ درصد از تشدید COPD به علت عفونت‌های تنفسی و از جمله عفونت‌های ویروسی و باکتریایی باشد. سایر محرک‌های بالقوه شامل ایسکمی میوکارد، نارسایی قلبی، آسپیراسیون و آمبولی ریوی است.
برای بیمارانی که به بخش اورژانس مراجعه می‌کنند، ارزیابی باید به‌طورکلی شامل اشباع اکسیژن شریانی، رادیوگرافی قفسه سینه، شمارش کامل خون، الکترولیت‌ها و گلوکز سرم باشد.
شایع ترین تشخیص افتراقی تشدید COPD عبارتند از نارسایی قلبی، آریتمی قلبی، آمبولی ریه، پنومونی و پنوموتوراکس.
برای تمام بیمارانی که دچار copd exacerbation می شوند توصیه ما این است که از برونکودیلاتورهای کوتاه اثر استنشاقی استفاده شود.

 

  • گروه خبری : ویژه دانشگاه,داروسازی بالینی,کارگاه آموزشی
  • کد خبر : 270891
محبوبه بهلولی
تهیه کننده

محبوبه بهلولی