برگزاری اولین همایش سالانه پژوهشهای نوآورانه دارویی با محوریت نقش یادگیری ماشین و تحلیل کمومتریکس در دانشکده داروسازی
در این همایش دو روزه، رویکردهای کمومتریکس به منظور کنترل کیفیت و تکنولوژی تحلیلی فرایند در آنالیزهای دارویی و بیولوژیک مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش روابطعمومی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ این همایش که با همت دانشکده داروسازی و پژوهشکده علوم دارویی و همکاری مرکز تحقیقات حلال وزارت بهداشت و با حضور دکتر محمد شریف زاده رئیس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه، دکتر حسین رستگار رییس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، دکتر جهانبخش قاسمی استاد دانشکده شیمی دانشگاه تهران، دکتر هادی پرستار عضو هیئتعلمی دانشکده شیمی دانشگاه شریف، دکتر حمید عبداللهی استاد دانشکده شیمی دانشگاه زنجان، دکتر محمدرضا خوشایند عضو هیئتعلمی گروه کنترل دارو و غذا دانشکده و عضو شورای علمی پژوهشکده علوم دارویی، دکتر منان حاجی محمودی معاون آموزش تخصصی و استاد گروه کنترل غذا و دارو دانشکده، دکتر محسن امین عضو هیئتعلمی گروه کنترل غذا و دارو، دکتر سمیه ولی زاده پژوهشگر مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو و دانشجویان دوره عمومی و تخصص دانشکده داروسازی و دانشگاه های دیگر در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این همایش دکتر محمدرضا خوشایند، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، بر اهمیت موضوع محوری همایش تاکید کرد و اظهار داشت: «اینبار، تمرکز ما بر حوزهای نوین و کاربردی به نام کمومتریکس است؛ دانشی که با بهرهگیری از تحلیلهای آماری و ریاضی، موجب ارتقای چشمگیر دقت و سرعت در آنالیز ترکیبات شیمیایی میشود».
وی با اشاره به رشد فزاینده نقش دادهپردازی در علوم تجربی، افزود: «کمومتریکس پلی است میان شیمی کلاسیک و علوم داده، که میتواند تحولی بنیادین در روشهای آزمایشگاهی و صنعتی ایجاد کند».
علم داده و کمومتریکس، کلید تحول در صنعت و سلامت جامعه
در جریان این نشست علمی، دکتر شریفزاده با ارائه توضیحاتی درباره فرایند کمومتریکس، این شاخه تخصصی را یکی از ابزارهای نوین تحلیل داده در حوزههای مختلف علمی معرفی کرد و با تأکید بر نقش فزاینده علم داده در تحقیقات روز دنیا، آن را یکی از محورهای اصلی توسعه در صنعت، فناوری و سلامت دانست.
رئیس پژوهشکده علوم دارویی ابراز امیدواری کرد که با گسترش کاربردهای علم داده در کشور، بتوان گامی مؤثر در بهینهسازی فرایندهای تولید، فرآیندهایی در آنالیز داروها، فرآوردههای غذایی، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود شاخصهای سلامت جامعه برداشت.
وی افزود: «علم داده فرصتی طلایی برای اتصال علم به نیازهای واقعی جامعه است؛ باید از آن هوشمندانه بهره گرفت و ما به عنوان نماینده دانشکده داروسازی و پژوهشکده علوم دارویی آماده همکاری با مرکز تحقیقات حلال در زمینه های مختلف آزمایشگاهی فرآیندهای عملی در این حوزه هستیم».
گام بلند دانشکده داروسازی به سوی آیندهای هوشمند با ورود کمومتریکس
دکتر حسین رستگار نیز در ادامه ضمن قدردانی از تلاش های اساتیدی همچون دکتر شریف زاده و دکتر خوشایند گفت: «در حرکتی نوآورانه از دانشکده داروسازی و پژوهشکده علوم دارویی دعوت کردیم تا در مسیر تازهای به گسترش حوزه کمومتریکس کمک کنند، چرا که این حوزه از کارایی بسیار بالایی در حوزه داروسازی برخوردار است».
رئیس مرکز تحقیقات حلال افزود: «با کمک کمومتریکس میتوانیم خلوص داروها را با آزمایشهایی ساده، اما بسیار دقیق شناسایی کنیم. این گام، تحولی بنیادین در در مسیر آنالیز دارو، غذا، مواد آرایشی-بهداشتی و سایر ملزومات قرار میدهد، بهطوریکه میتوان با مدلهای کاربردی، بسیاری از چالشهای سازمان غذا و دارو را برطرف کرد».
وی یکی از نکات مهم در این حیطه را ظرفیت ارتباط بینرشتهای در این جمع دانست و گفت: کمومتریکس میتواند به گسترش هرچه بیشتر این ارتباط کمک کند؛ همچنین این دانش میتواند در آینده به تجویز بهینه دارو برای بیماران کمک فراوانی کند.
در ادامه این مسیر، تشکیل یک دبیرخانه تخصصی برای پیگیری فعالیتها و توسعه ارتباطات بینالمللی نیز در دستور کار قرار گرفت و کارگاه های تخصصی به ترتیب زمان بندی تشکیل شد.
ارسال نظر