متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/08/30 - 15:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 187
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر مهسا کریمی: درمان استروک ایسکمیک حاد؛ وابسته به زمان و اثربخشی داروی آلته‌پلاز با گذشت زمان به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد

جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، به بررسی استروک ایسکمیک (سکته مغزی) و راه‌های درمان آن اختصاص یافت؛ این بیماری شایع‌ترین نوع استروک است که تأخیر در درمان آن می‌تواند با آسیب‌های دائمی برای بیمار همراه باشد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۲۱ آبان ۱۴۰۳ به ارائه دکتر مهسا کریمی دستیار تخصصی این گروه از بخش اورژانس بیمارستان سینا با موضوع "Initial assessment and management of acute ischemic stroke" شناسایی و درمان استروک ایسکمیک حاد و با راهنمایی دکتر فرهاد نجم‌الدین عضو هیئت‌علمی گروه داروسازی بالینی اختصاص یافت. 
 
چکیده جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی به شرح زیر است: 
استروک ایسکمیک به معنای کاهش خون‌رسانی به مغز به دنبال انسداد ناشی از یک آمبولی یا ترومبوآمبولی است که می‌تواند سبب اختلال در عملکرد نورولوژیک فرد شود. 
 
استروک ایسکمیک؛ از تشخیص تا درمان: 
دکتر کریمی در این نشست، اقدامات اولیه ضروری برای بیماران مشکوک به استروک ایسکمیک را تشریح کرد:
انجام سی‌تی‌اسکن فوری برای رد احتمال استروک هموراژیک
ارزیابی بیمار با استفاده از محاسبه  NIHSS
بررسی سطح قند خون، الکترولیت‌ها، و گرفتن نوار قلب (ECG)
اگر بیمار در کمتر از ۴/۵ ساعت از شروع علائم مراجعه کرده باشد، درمان با داروی آلته‌پلاز (یک ترومبولیتیک قدرتمند) آغاز می‌شود. در مواردی که بیمار شرایط دریافت آلته‌پلاز را نداشته باشد یا علائم خفیف باشند، درمان دوگانه ضدپلاکتی (DAPT) با ترکیب آسپرین و کلوپیدوگرل توصیه می‌شود.

 

  • گروه خبری : داروسازی بالینی,سمینار
  • کد خبر : 284602
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه