متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/08/20 - 14:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 334
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

طراحی و ساخت بیو سنسور الکتروشیمیایی برای تشخیص عامل S100B در ترومای مغزی در ژورنال کلاب دکتر مهرآسا رحیمی برومند

ژورنال کلاب دکتر مهرآسا رحیمی برومند از گروه زیست مواد دارویی دانشکده داروسازی ۱۶ آبان ۱۴۰۲ به خلاصه‌ای از پروژه طراحی و ساخت بیو سنسور الکتروشیمیایی برای تشخیص بیومارکر s100B در ترومای اختصاص یافت.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی ژورنال کلاب دکتر مهرآسا رحیمی برومند از گروه زیست مواد دارویی دانشکده داروسازی ۱۶ آبان ۱۴۰۲ به خلاصه‌ای از پروژه طراحی و ساخت بیو سنسور الکتروشیمیایی برای تشخیص بیومارکر s100B در تروما اختصاص یافت.
چکیده ژورنال کلاب دکتر مهرآسا رحیمی برومند به شرح زیر است: 
تروما به‌عنوان ششمین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود، بنابراین یافتن روش‌های تشخیصی اثربخش و سریع می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت سلامت بیماران و مانع از به‌وجودآمدن عوارض برگشت‌ناپذیر در فرد شود. دراین‌بین ضربه‌مغزی که برای تشخیص آن وضعیت بیمار در پاسخ به محرک‌ها همراه با اختلال می‌شود، مانند ازدست‌دادن هوشیاری و رفتار تغییریافته علایم، اهمیت می‌یابد. 
در این رساله اهمیت و ضرورت تعیین مقدار مارکر S100B برای تعیین شدت تخریب استروسیتها به‌عنوان ناجی و تثبیت‌کننده    flow blood cerebral ارزشیابی می‌شود. ارزش تشخیص بهنگام میزان S100B در کاهش مرگ‌ومیر ناشی از آسیب‌های مغزی است که میزان آن در مدل‌های ایسکیمیک، هموراژیک و neuro inflammatory برآورده و راستی‌آزمایی می‌شود. مقدار S100B در افراد سالم بین (۰.۰۲ تا ۰.۰۵) نانوگرم در میلی‌لیتر است و در محدوده عددی (۰.۹ بالاتر) نانوگرم در میلی‌لیتر نشان‌دهنده بیماری است و مقدار آن افزایش می‌یابد. ارزش ملی تولید و ایجاد خطوط تولیدی برای بیو سنسورهای مشابه ارائه خواهد شد و در نهایت ارزش اقتصادی، اجتماعی و تأثیر ماندگار این رساله در نظام سلامت به‌خصوص، طب اورژانس، جراحی اعصاب، نورولوژی، نوروانستیزیولوژی، روان‌پزشکی، تروما در حمایت از این رساله بحث خواهد شد. بعلاوه ویژگی و حساسیت به شناسایی و ارزیابی آسیب داخل جمجمه (مغزی) برای بیماران، از S100B به‌عنوان یک نمایشگر پر کاربرد در ابزار پایش و پیش‌بینی استفاده کرد، همچنین افق‌های نوین بهره‌گیری از این بیو سنسور در پالایش و کنترل دقیق‌تر داروهای ضدتشنج، روند موفقیت غایی در اعمال مغز، مننژیت، واسکولیت، مسمومیت‌ها را می‌توان موردتوجه قرارداد. 
نظر به اهمیت  personalize medicine, precise medicine در تلاشیم که بیو سنسوری بر پایه الکتروشیمی بیو سنسور الکتروشیمیایی طراحی کنیم نسبت به روش‌های سنجش S100B قبلی دسترسی به بیو سنسور با گستره حساسیت،selectivity، تکرارپذیری، زمان پاسخ‌دهی و صحت کارایی بهتری باشد. حسگرهای الکتروشیمیایی به علت قیمت پایین، سهولت استفاده، حمل‌ونقل و ساخت، بسیار موردتوجه هستند. 
روش الکتروشیمیایی به دلیل حساسیت بالا، قابلیت انطباق با تکنولوژی‌های جدید قابل‌حمل، امکان کوچک‌سازی سیستم، می‌تواند به‌عنوان روش تشخیصی بر پایه الکتروشیمی به ما کمک کند؛ بنابراین سعی بر آن است یا محیطی مشابه شرایط بدن تهیه و سنجش را با این روش انجام دهیم و سپس نتایج به‌دست‌آمده را بادقت با Gold Standard measurement مقایسه می‌کنیم.  

 

  • گروه خبری : ویژه دانشگاه,فرهنگ و سواد سلامت,زیست مواد دارویی,رخدادهای علمی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 250935
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید