بازدید نودانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دارالفنون و بناهای تاریخی حوزه داروسازی
دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۷ آذر ۱۴۰۲ از مجموعه تاریخی دارالفنون و بناهای آن بازدید کردند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران به همت معاونت آموزشی عمومی دانشکده ۷ آذر ۱۴۰۲ از مجموعه تاریخی دارالفنون بازدید کردند.
در این بازدید دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران و عضو هیئتعلمی گروه اخلاق پزشکی، در راستای آشنایی دانشجویان با تاریخ داروسازی در کشور به تاریخچه دارالفنون اشاره کرد و گفت: دارالفنون نخستین نهاد نظاممند آموزش نوین در ایران محسوب میشود که با ابتکار امیرکبیر و در زمان ناصرالدینشاه قاجار ساخته شد ، امیرکبیر ریشه پیشرفت کشور را در دسترسی به علوم و فنون نوین میدید.
رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران افزود: دارالفنون ششم دیماه سال ۱۲۳۰ تأسیس و دارای شعبههایی همچون سوارهنظام، پیادهنظام، توپخانه، طب، دواسازی، معدن و مهندسی آغاز به کارکرد؛ اولین مدیر شعبه دواسازی نیز فردی ایتالیایی به نام فوکتی بود. پس دانشجویان داروسازی باید بدانند که هویت دانشکده داروسازی به دارالفنون بازمیگردد نه سال ۱۳۱۳ که دانشگاه تهران تأسیس شد
وی افزود: امیرکبیر تصمیم گرفت بهجای اعزام دانشجو به خارج، مدرسهای در کشور راهاندازی کند و از اساتید خارجی برای تدریس دعوت کند که برای این کار اساتیدی از یک کشور بیطرف یعنی اتریش را انتخاب و به ایران دعوت کرد، اما در بحبوحه افتتاح دارالفنون از صدارت عزل و درست ۱۴ روز بعد از افتتاح در حمام فین کاشان به قتل رسید.
دکتر نمازی ادامه داد: دارالفنون از طلوع آفتاب تا سه ساعت قبل از غروب باز بود و حضوروغیاب دانشجویان هر روز به ناصرالدینشاه گزارش میشد و شاه هر دو ماه یکبار بازدید رسمی از دارالفنون داشته و به فراگیران برتر مدال طلا، نقره و مس اهدا میکرد.
وی افزود: طی دوران حکومت ناصرالدینشاه، دارالفنون رو به افول رفت و آسیبهای بسیاری دید تا کار به جایی رسید که دکتر لقمان ادهم که بعدها اولین رئیس دانشکده پزشکی شد، برای جبران خرابیها از احمدشاه تقاضایی کمک مالی کرد که وی تنها دو هزار تومان پرداخت کرد و خود دانشجویان مدرسه طب یک ماه در طبقه همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداختند و مبلغی را برای تعمیر بنا جمعآوری کردند.
در ادامه دانشجویان به همراه دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران و دکتر زهرا توفیقی معاون آموزشی دانشکده داروسازی و سایر اعضای دانشکده از قسمتهای مختلف دارالفنون از جمله محل قدیم مدرسه دواسازی، آمفیتئاتر، کلاس موسوم به سبک سوربنی (کلاس مدرسه طب) بازدید کردند و دکتر نمازی به دانشجویان یادآوری کرد که بدانند جا پای چه بزرگان و اساتیدی در رشته داروسازی گذاشتهاند و قدر این لحظات را بدانند.
توضیح این که دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تشکیل حلقه علومانسانی، مباحثی همچون فلسفه، جامعهشناسی، ادبیات، هنر و تاریخ را با علم داروسازی پیوند زده تا افق نگاه دانشجویان خود را بالاتر ببرد و از این طریق با بزرگان رشته داروسازی، اشیا، صنعت، مباحث فلسفی و جامعهشناسی رشته خود بیشتر آشنا شوند.
ارسال به دوستان