سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1403/06/03 - 11:49

دکتر حامد سلامی: Parvovirus B19 یکی از علل نادر و مهم کم‌خونی در بیماران پیوند کلیه محسوب می‌شود

در جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی، مشخص شد شناسایی درست عامل ایجادکننده بیماری آپلازی خالص گلبول قرمز(Pure red cell aplasia) در انتخاب رویکرد درمانی صحیح از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ به ارائه دکتر حامد سلامی دستیار تخصصی این گروه از بخش نفرولوژی بیمارستان امام با موضوع A 45-year-old woman, case of kidney transplant with severe anemia and need for frequent blood transfusion  و با راهنمایی دکتر سیمین دشتی استاد گروه داروسازی بالینی اختصاص یافت.

چکیده جلسه معرفی بیمار گروه داروسازی بالینی به شرح زیر است:

آپلازی خالص گلبول قرمز (Pure red cell aplasia) یک آنمی شدید و پیش‌رونده است که مخاطرات زیادی را به همراه دارد.
علل مختلفی در بروز این بیماری دخیل هستند که از آن جمله می‌توان به parovirus b19 اشاره کرد.
از دیگر عوامل بروز این بیماری ممکن است مصرف داروهایی مانند اریتروپویتین‌های نوترکیب باشد.
از درمان‌های مهم این ویروس استفاده از IVIG است. دوز دارو از mg/kg  400 تا g/kg 2 در منابع متغیر است و باتوجه‌به کمبود کشوری IVIG، انتخاب دوز دارو بسیار پر اهمیت است.
تشخیص به‌موقع این بیماری از مخاطرات بعدی بخصوص در بیماران پیوند کلیه جلوگیری می‌کند، همچنین شناسایی درست عامل ایجادکننده در انتخاب رویکرد درمانی صحیح نقش مهمی ایفا می کند.
  • گروه خبری : ویژه دانشگاه,داروسازی بالینی,ژورنال کلاب