متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/04/27 - 14:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 179
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر آنیتا جهان‌پناه: تغییرات اقلیمی با سلامت مادر و جنین و میزان مرگ‌ومیر در آن‌ها رابطه مستقیم دارد

در ژورنال کلاب گروه سم‌شناسی و داروشناسی دانشکده داروسازی، مشخص شد تغییرات آب‌وهوایی بخصوص آلودگی هوا و افزایش گرمای زمین از خطرات تهدیدکننده مادر و جنین محسوب می شود.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی ژورنال کلاب دکتر آنیتا جهان‌ پناه دستیار تخصصی گروه سم‌ شناسی و داروشناسی و با راهنمایی دکتر محمد عبداللهی با عنوان «تأثیر تغییرات آب‌ وهوایی بر بارداری و جنین» ۲۰ تیر ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی برگزار شد.
 
  چکیده‌ ای از این ژورنال کلاب به شرح زیر است:  
  افزایش دمای زمین و تغییرات اقلیمی موجب افزایش وقایع طبیعی از جمله سیل و زلزله و… می‌ شود.
  علاوه‌ برآن سوختهای فسیلی نیز به‌ عنوان منبع اصلی عوامل غیرطبیعی که موجب آزادسازی گازهای گلخانه‌ ای و کلروفلوروکربن‌ها به درون اتمسفر می‌ شوند شناخته می‌ شوند.
  طبق گزارش‌ ها رابطه مستقیمی بین تغییرات دما و میزان مرگ‌ ومیر وجود دارد و افراد آسیب‌ پذیر از جمله زنان باردار و جنین آن‌ ها بیشتر در معرض خطر هستند و گرما می‌ تواند به جفت سلول‌ های درحال‌ رشد و سیستم وسکولار آسیب وارد کند.
  تغییرات آب‌ وهوایی بخصوص گرما و سرمای شدید از طرق زیر سلامت مادر و جنین را تهدید می‌ کند:  
  وزن پایین نوزاد هنگام زایمان: افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب سیستمیک در پاسخ به زمستان بسیار سرد و تابستان بسیار گرم منجر به وزن کم نوزاد بخصوص دختران هنگام زایمان می‌ شود.
  زایمان زودرس: در معرض آلاینده‌ ها، تغییرات دمایی، سیل و طوفان قرارگرفتن منجر به پارگی کیسه آب مادر و القای زایمان به‌ خصوص در نوزادان پسر می‌ شود.
  دیابت بارداری: تغییرات دمایی منجر به افزایش میزان مرگ‌ ومیر به دلیل عبور آزادانه گلوکز از جفت و افزایش گلوکز خون در مادر و جنین و در نتیجه تولید بیش از حد انسولین در جنین می‌ شود.
افزایش فشارخون در بارداری: تغییرات دمایی از جمله تغییرات فصلی و رطوبت شدید منجر به افزایش فشارخون و به دنبال آن پارگی جفت، ازکارافتادگی اندام‌ ها، افزایش آنزیم‌ های کبدی و همولیز می‌ شود که در صورت عدم کنترل و درمان موجب مرگ جنین می‌ شود.
سقط خود به خودی جنین: عوامل محیطی منجر به ایجاد نقص در ساختار و عملکرد و محدودیت رشد و در نتیجه سقط‌ جنین می‌ شوند. شوک‌ های محیطی باعث افزایش استرس در مادر شده و این عامل می‌ تواند میزان سقط در مادران را بالا ببرد.
ایجاد بیماری اوتیسم در نوزاد: تداخلات بین ژن‌ های آسیب‌ پذیر و عوامل محیطی به‌ عنوان مکانیسم اصلی سبب‌ شناسی اوتیسم محسوب می‌ شود؛ آلاینده‌ های هوا، فلزات سنگین، آفت‌ کش‌ ها و تغییرات فصلی شدید بر کیفیت و میزان بیان ژن‌ ها بدون تغییر توالی DNA از طریق مکانیسم‌ های اپی‌ ژنتیک اثر می‌ گذارد.
 
شناسایی این عوامل اثرگذار، ضمن افزایش دانش مادران باردار و کادر درمان در خصوص تهدیدات ناشی از این خطرات بسیار مهم و ضروری است.
 
سخن نهایی: تأثیرات تغییرات آب‌ وهوایی بخصوص آلودگی هوا و پدیده افزایش گرمایش زمین بسیار فراتر از خطرات تهدیدکننده مادر و جنین است و به‌ نوعی تمامی افراد در تمام سنین و شرایط را می‌ تواند درگیر بیماری‌ های عفونی عصبی، تنفسی، قلبی عروقی و کلیوی کند ضمن اینکه این مسئله ثانیه به ثانیه در حال شدت‌ گرفتن و ایجاد آسیب‌ های جدید از جمله ایجاد مقاومت‌ های میکروبی مقاوم به درمان نیز است در نتیجه به نظر می‌ رسد رسیدگی به آن و افزایش دانش و تحقیقات در این زمینه بسیار حایز اهمیت باشد.
  • گروه خبری : سم شناسی و داروشناسی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 271458
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید