متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/10/02 - 16:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 184
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی با عنوان بیوترنسفورماسیون میکروبی مواد با منشأ طبیعی در دانشکده داروسازی برگزار شد

دکتر محسن امین: فرایند مولکول‌هایی که از نظر بیولوژیک کمتر فعال هستند به مولکول‌های غنی شده و فعال‌تر با استفاده از میکروارگانیسم‌ها، موجب آسیب کمتر به محیط‌زیست و ارزش اقتصادی بالایی است.

دکتر محسن امین
 
 
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی با موضوع "بیوترنسفورماسیون میکروبی مواد با منشأ طبیعی" به ارائه دکتر محسن امین دانشیار گروه کنترل غذا و دارو دانشکده داروسازی ۲۷ آذر ۱۴۰۲ اختصاص یافت.
 
چکیده ژورنال کلاب دکتر امین به شرح زیر است:
 
از میکروارگانیسم‌ها می‌توان در تبدیل مولکول‌هایی که از نظر بیولوژیک کمتر فعال هستند به مولکول‌های غنی شده و فعال‌تر استفاده کرد. این فرایند از نظر کم‌ضرر بودن برای محیط‌زیست و ارزش اقتصادی بالاتر قابل‌توجه است. تبدیل لینولئیک اسید به لینولئیک اسید کونژوگه از مثال‌های این نوع تکنولوژی است.   
غذاهای فراسودمند یا غنی شده و یا غذاهای تخمیری نیز از جمله مثال‌های استفاده از میکروارگانیسم‌ها در تبدیل مولکول‌های کمتر فعال به مولکول‌های فعال یا غنی شده هستند.
 
گلیسرول مثال دیگری در زمینه این فرایند است که در پساب‌های صنعتی به‌خصوص در صنایع بایو دیزل وجود دارد و حذف آن موجب سلامت محیط‌زیست می‌شود. در تکنیک حذف گلیسرول، میکروارگانیسم‌ها گلیسرول را تبدیل به پروپیونیک‌اسید می‌کنند که در صنایع غذایی و دیگر صنایع کاربرد دارد و با استفاده از این روش هم آلاینده‌های محیطی از بین می‌روند و هم در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده قرار می‌گیرد. 
 
ترهالوز نیز مثال دیگری از تبدیل مولکول‌های کمتر فعال به مولکول‌های غنی شده است که از تبدیل گلیسرول با استفاده از میکروارگانیسم‌ها به ترهالوز به وجود می‌آید که به‌عنوان پایدارکننده در صنایع داروسازی به کار می‌رود.

 

  • گروه خبری : فارماکوگنوزی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 254726
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه