متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/10 - 08:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 121
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر یاسمین یوسفی: ترکیبات طبیعی به عنوان ادجوانت واکسن‌ها پژوهشی نوین برای تقویت پاسخ ایمنی بدن محسوب می شود

در ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تأکید شد که با کاهش خاصیت همولیتیک و بهینه‌سازی فرمولاسیون‌ها، می‌توان از ساپونین‌ها به‌طور مؤثرتر به‌عنوان ادجوانت در واکسن‌ها استفاده کرد و این امر می‌تواند گامی مهم در تقویت پاسخ‌های ایمنی بدن باشد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی ژورنال کلاب گروه فارماکوگنوزی ۳ دی ۱۴۰۳ به ارائه دکتر یاسمین یوسفی دستیار تخصصی گروه فارماکوگنوزی با عنوان "ترکیبات طبیعی به عنوان ادجوانت واکسن ها" اختصاص یافت. 
 
در این سمینار دکتر یوسفی به توضیح چگونگی استفاده از ادجوانت‌ها در واکسن‌ها برای تقویت پاسخ ایمنی بدن پرداخت. 
 
چکیده این ژورنال کلاب تخصصی به شرح زیر است:
واکسیناسیون برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌ها طراحی می‌شود، در اولین واکسن‌ها معمولاً از پاتوژن‌های کشته‌شده یا ضعیف‌شده استفاده می شد. با این حال، در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، این نوع واکسن‌ها کارایی نداشتند و به همین دلیل از بخش‌هایی از پاتوژن و ادجوانت‌ها برای تقویت پاسخ ایمنی استفاده شد.
در این راستا، ساپونین‌ها به عنوان ادجوانت‌های طبیعی مورد توجه قرار گرفته‌اند. 
یکی از مهم‌ترین ترکیبات این گروه، فرکشن Quil A است که از عصاره درخت صابون به دست می‌آید و شامل 23 ترکیب ساپونینی است. 
این ترکیبات به‌ویژه در واکسن‌های حیوانی کاربرد داشته و برخی از آن‌ها توانسته‌اند در واکسن‌های انسانی نیز مورد استفاده قرار گیرند. 
در این سمینار همچنین به معرفی واکسن‌های Shingrix و Mosquirix اشاره شد که هرکدام با ادجوانت‌های خاص خود، تأثیرات مثبتی در پیشگیری از بیماری‌هایی چون زونا و مالاریا دارند. 
در حال حاضر تحقیقات بر روی ساپونین‌های جداشده از ریشه‌های Astragalus و Inulin و همچنین ترکیب‌های طبیعی مانند Panax و Polygala senega ادامه دارد که می‌تواند در بهبود واکسن‌های مختلف، از جمله واکسن آنفلوآنزا مؤثر واقع شود.
در پایان این سمینار بر این موضوع تأکید شد که با کاهش خاصیت همولیتیک و بهینه‌سازی فرمولاسیون‌ها، می‌توان از ساپونین‌ها به‌طور مؤثرتر به‌عنوان ادجوانت در واکسن‌ها استفاده کرد، که این امر می‌تواند گامی مهم در تقویت پاسخ‌های ایمنی بدن باشد.
  • گروه خبری : فارماکوگنوزی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 287442
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه