برگزاری نخستین نشست تخصصی علوم انسانی داروسازی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
اولین نشست تخصصی علوم انسانی داروسازی در ایران با هدف بررسی پیوندهای میان داروسازی و شاخههای گوناگون علوم انسانی، با حضور پرشور دانشجویان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این نشست با تمرکز بر محورهایی چون فلسفه داروسازی، اخلاق داروسازی، تاریخ داروسازی، هنر و داروسازی همراه با بررسی افقهای پیشروی علوم انسانی داروسازی در حوزههای آموزش و پژوهش و همچنین ارائههای دانشجویان ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در پنل نخست این نشست که با رویکردی بینرشتهای برگزار شد، در ابتدا دکتر منان حاجی محمودی، معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده و رئیس حلقه علوم انسانی داروسازی، به ارائهای درباره اهمیت برقراری نسبت میان داروسازی و هنر پرداخت. سپس دکتر مسعود سفلایی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، شادمهر راستین، فیلمنامهنویس، و مهدی رخشا، دانشجوی معماری و پژوهشگر حوزه سینما، به بیان دیدگاههای خود پرداختند. موضوع محوری این پنل، بصیرتهای متقابل هنر، سینما و داروسازی بود و بر اهمیت توجه به سینما و روایتهای سینمایی در علوم پزشکی و داروسازی از منظر علوم انسانی سلامت تاکید شد.
در پنل دوم، دکتر نوید روان، عضو حلقه علوم انسانی داروسازی و پژوهشگر این حوزه، به ارائه مروری بر مهمترین مباحث جاری علوم انسانی داروسازی در سراسر دنیا پرداخت. در این بخش، بر ضرورت تلفیق علوم انسانی در کوریکولوم آموزش داروسازی، تشکیل هستههای پژوهشی و تعریف پایاننامههای دوره عمومی و تخصصی داروسازی با موضوعات مرتبط با علوم انسانی داروسازی تاکید شد.
در ادامه این پنل، گروهی از دانشجویان دوره عمومی و تخصصی داروسازی شامل: دکتر ریحانه حسنقربان، فرنیا فرمنش، ملیکا عزیزی، کیانا میرزاامینی، دکتر زهرا شیخگرمچی، محمدرضا احمدی میرقائد و غزل عجم به ارائه پرداختند. موضوعات ارائهشده شامل تاریخ داروخانهها در ایران، داروسازی روایی و برخی کلانروایتها در داروسازی، جامعهشناسی داروسازی و مسئله تبعیت از درمان، تلفیق فلسفه و داروسازی، و نیز مسائل اخلاقی و فلسفی مرتبط با پلاسبوها بود. در پایان نشست، دکتر حمیدرضا نمازی، رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، به تبیین اهمیت تلفیق تاریخ، فلسفه و هنر در آموزش و پژوهش داروسازی پرداخت. وی ضمن اشاره به لزوم احیای شور علمی در فضای آکادمیک، تاکید کرد که علم نباید به عنوان شغلی روزمره و فاقد انگیزش معنا شود و تلفیق علوم انسانی با داروسازی میتواند مسیر آینده این حوزه را در راستای احیای شورمندی علمی ترسیم کند.
ارسال نظر